Van merkez ve Başkale İlçesi'nde öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı yüzünden 10 köyün yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de iptal edildi.

Kış aylarına girilmesine rağmen Van ve çevresinde 10 gündür etkili olan Güneşli ve açık hava, bugün öğlen saatlerinden itibaren yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Bir anda başlayan kar yağışı, Van kent merkezi ve Başkale İlçesi'ni beyaza bürüdü. Kar kalınlığı kısa sürede Van'da 10 santimetreye ulaştı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücler zor anlar yaşarken, deprem göçü yüzünden az sayıda insanın bulunduğu Van şehir merkezinin cadde ve sokakları da yoğun kar yağışının ardından tam bir sessizliğe büründü.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hava ve kara yolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Öğlenden sonra yapılması gereken THY ve Sunexpress'in Van-Ankara, Van-İstanbul ve Van-İzmir seferleri iptal edilirken, merkeze bağlı 10 köy yolu ulaşıma kapandı.

ÇADIR YAŞAMA DAHA DA ZORLAŞTI

Depremin vurduğu Van'da bir de kar yağışının bastırması zor olan yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdı. Özellikle çadır kentlerde yaşayan aileler, kar yağışının ardından çadırlarına kapandı. Kimi depremzedelmer de çadırlarını önündeki karları temizlemek için çaba gösterdi. Kar depremzede çocuklar içinde eğlence kaynağı oldu.

KAR YİNE ÇOCUKLARA YARADI

Başkale ilçesinde ise kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı yüzünden ilçe beyaza bürünürken, karın yağması en çok yine çocukları sevindirdi. Kar yağışının ardından soluğu sokakta alan çocuklar yaptıkları derme çatma kayak ve kızaklarla kaymanın keyfini yaşadı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kar yağışınının aralıklarla süreceğini söyledi

Editör: Haber Merkezi