Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu'nda her bakanın Van'da meydana gelen depremin ardından üzerine düşen sorumluluğu yaptığını belirtti.

Çelik, kendilerinin de deprem bölgesindeki vatandaşların sigorta pirim borçlarının 1 yıl ertelenmesi kararı aldığını kaydetti. Depremden sonraki 3 aylık oluşacak primleri de 1 yıl ertelediklerini açıklayan Bakan Çelik, "Kısa çalışma ödeneği çerçevesinde de şartları uygun olan işletmeler, işçilerin 1 -3 -6 aylık işçilerin ücretlerini 500 -1.200 bin lira arasındaki ücretlerini ödeme imkanımız var. Bunun süresini Bakanlar Kurulu'nda da uzatabiliriz. İlave bir önlem alma talebi oluşursa da bu konuda kararlar alma imkanına sahibiz." dedi.

KREDİ BORCUNA KOLAYLIK

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Van'daki depremde zarar gören Ziraat Bankası ile Halk Bankası'na borçlu kişilere kolaylık sağlanacağını bildirdi.

Babacan, Van ve çevresinde meydana gelen deprem felaketiyle ilgili olarak ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diledi.

Hükümetin depremin yaralarını sarmak için her türlü gayreti gösterdiğini ifade eden Babacan, "Depremden zarar gören çiftçilerimiz Ziraat Bankaları şubelerine başvurmaları halinde borçları ertelenecek. Halk Bankasına borcu olan esnafımızın da başvuruları halinde borçlarının süresi uzatılacak. Bankalarımız, depremden zarar gören vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı gösterecek" dedi.

VERGİ BORÇLARI ERTELENDİ

Maliye Bakanlığı, Van ilinde yaşanan deprem felaketini vergi uygulamaları açısından "mücbir sebep" ilan ederek, 23 Ekim'den itibaren verilmesi gereken vergi borçlarını erteledi.

Editör: Haber Merkezi