Haberde, Başbakan Erdoğan'ın hastalığının ciddi olduğu yönündeki spekülasyonlara yer verilirken, Erdoğan olmadan sadece AK Parti'nin değil ayrıca ülkenin kaosa sürüklenebileceği imasında bulunuldu.

Jürgen Gottschlich imzalı haberde, Başbakan Erdoğan'ın 26 Kasım'da rutin bir kontrol için Pendik'deki Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne gittiği ancak daha sonra Başbakan'ın "küçük bir operasyon" geçirdiğinin duyurulduğu belirtildi. Erdoğan'a hastanede endoskopi yapıldıktan sonra kalın bağırsağındaki poliplerin alındığı ve hafta sonunu hastanede geçirdiği hatırlatıldı.

KANSER İDDİALARI ORTAYA ATILDI

Başbakan Erdoğan'ın hastaneden sonra evinde bir kaç gün dinleneceği beklenirken, bu sürenin iki haftayı geçmesi üzerine hastalığı hakkında spekülasyonlar yapılmaya başlandığı ve "kanser" olabileceği iddialarının gündeme geldiği vurgulandı.

İKİ ÖNEMLİ KONFERANSA KATILAMADI

AK Parti lideri Erdoğan'ın üç haftadır evinde dinlendiği, iki önemli uluslararası konferansa katılmayı iptal etmek zorunda kaldığı belirtilerek, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Katar Emiri'ni evinde kabul etmek zorunda kaldığı vurgulandı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bir bakıma Erdoğan'ın hastalığının derecesini öğrenmek için de, evini ziyaret ettiği iddiasına yer verildi.

ŞİKE YASASI SÜRENCEMEDE KALDI

Haberde ayrıca Erdoğan'ın hastalığı sürecinde Şike Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edildiği hatırlatıldı. Erdoğan partinin başında olmadığı için günlerdir yasanın tartışıldığı ve AK Parti için de çatlak sesler çıktığı iddia edildi...

Milliyet

Editör: Haber Merkezi