MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Van'da meydana gelen depremin ardından ayrımcılığı körükleyerek ''Ağlama sırası onlarda'' gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları densizlik ve soysuzluk olarak gördüğünü söyledi.

"DENSİZLİK VE SOYSUZLUK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek ağlama sırası onlarda gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördüğümüzü söylemeliyim. Binalar umutların, sevinçlerin üzerine devrilmiştir. Deprem özlemleri, kavuşmaları silindir gibi ezip geçmiştir. Van'da çöken yalnızca evler, işyerleri, yurtlar, yollar değildir. Van'lı kardeşlerimin hayalleri, beklentileri, sevdaları, arzuları da sarsıntılarla birlikte tahrip olmuştur. Millet vicdanı bu manzarayla birlikte bir kez daha kanamıştır. Yıkıntıların altında kalan vatandaşlarımızın dramları, onları bekleyenlerin çığlıkları, akan gözyaşları ve dizlere vurulan eller hepimizi hüzünlere boğmuştur. Şüphesiz yaşadığımız elem tarifsiz ve çok derindir" dedi.

"PANİK VE ENDİŞEYE KAPILMAYIN"

Bahçeli, "Ardı ardına muhatap kaldığımız üzüntü verici hadiseler hepimizi sarsmış ve doğal olarak kaygılı bir bekleyişin içine sokmuştur. Elbette acımız ve kayıplarımız büyük olsa da, milletçe bunların üstesinden gelebilecek güce, yeterliliğe ve azme ziyadesiyle sahip olduğumuz bir gerçektir. Bu itibarla yaralarımız inşallah kısa süre içinde sarılacaktır. Van'ın elinden tutmak hepimizin en temel görevi ve milli vecibesidir. Panik ve endişeye kapılmaya gerek yoktur. Bu zorlukları aşacak, maviliklerimizi kapatan kara bulutları dağıtacak inanca, irfana ve ihlasa sahip olduğumuz tartışmasızdır. Acılarımızı paylaşarak azaltacağız ve elele, omuz omuza Allah'ın izniyle Van'ı tekrar ayağa kaldıracağız. Allah'a şükür, vefalı ve âlicenap milletimiz, Van'daki vahim manzara ortaya çıkar çıkmaz elini bölgeye uzatmış, yardımseverliğini, dayanışmaya verdiği önemi bir kez daha kanıtlamıştır."

Editör: Haber Merkezi