Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde sulama amacıyla kullanılan Göksu Barajı’nda kuraklığın etkisiyle su seviyesinin düşmesi tarımsal sulamayı aksattı. Çiftçilerin barajdan sulama yapamaması üzerine Dicle Elektrik yer altı sularıyla sulama yapılması için iletim hatlarında kapasite artışına gitti. Ekipler soruna hızlı şekilde müdahale ederek iki günde iki kilometrelik iletim hattını elden geçirdi.

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, bölgede yaşanan kuraklıktan en çok tarımsal sulama abonelerinin etkilendiğini belirterek "Konu bizim sorumluluk alanımızda olmasa da çiftçilerimizin zarar görmemesi için yer altı suyuyla sulama yapmalarını sağladık. Bu sayede 80 abonemizin 30 bin dönümde ekili pamuk ve mısırı tarlada kurumaktan kurtuldu. Sadece çiftçilerimiz değil, ekonomik olarak bir kayıp yaşanmasının önüne geçmiş olduk." dedi.

İki günde iki kilometrelik elektrik hattı yenilendi

Yaka’nın verdiği bilgiye göre, Göksu Barajı'ndan beslenen sulama kanallarının kuruması üzerine tarımsal sulama abonelerinin yer altı sularıyla sulama yapabilmesi amacıyla elektrik iletim hatlarının kapasitesi artırıldı.

18 personelden oluşan 7 ekip ve 8 araçla iki günde 2 kilometrelik hattın kapasitesi artırıldı. Şekerören, Belenli, Kutluk, Hasırlı, Aboriş, Tezherap, Taşönü, Acıkuyu kırsal mahallelerinde faaliyet gösteren 50 abonenin yararlandığı şebeke yatırımı yaklaşık 200 bin liraya mal oldu.

kuraklık yüzünden bu yıl ayrıca Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı kırsal Arslanoğlu, Doğu Çanakçı, Hacı Osman, Hızır İlyas, Kartaltepe, Bahçecik mahallelerindeki tarımsal sulama abonelerinin de sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Yaka, "Yaşanan yük sıkışmasını aşmak için ekiplerimiz hemen harekete geçti. Ekiplerimiz sıkı bir çalışma sonucunda yine iki günde yeni bir iletim hattı tesis etti. 500 bin liraya mal olan bu yatırımın da gerçekleştirilmesiyle çiftçilerimiz kuraklığın oluşturacağı olumsuz etkilerden korunmuş oldu." (İLKHA)

dicle-elektrikten-ciftciye-tarimsal-sulama-icin-elektrik-destegi-879abde9.jpg

dicle-elektrikten-ciftciye-tarimsal-sulama-icin-elektrik-destegi-18697b35.jpg

dicle-elektrikten-ciftciye-tarimsal-sulama-icin-elektrik-destegi-43565ad4.jpg

dicle-elektrikten-ciftciye-tarimsal-sulama-icin-elektrik-destegi-b218ca0b.jpg

dicle-elektrikten-ciftciye-tarimsal-sulama-icin-elektrik-destegi-ded999bd.jpg

Editör: Haber Merkezi