Suda boğularak yaşamını yitiren amca çocukları Emir Halil (5) ve Erdoğan Halil (8)’in Dicle Nehri kenarında çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailelerine taziye ve başsağlığı ziyaretinde bulunan HÜDA PAR ilçe başkanı H. Ali Bilmez, acılı aileye başsağlığı dileyerek son derece müteessir olduklarını belirtti.

Kur’an-ı Kerim’den aşrı şeriflerin okunduğu ziyarette acılı ailelere başsağlığı dileyen Bilmez, Dinimizde suda boğulanların şehit sayıldığını kaydederek; bu bilinç içeresinde olduğumuzdan dolayı Allah’tan temennimiz bu çocukların şehit sayılmasıdır. Amca çocukları olan bu iki evladımızın suda boğulması bizi çok derinden üzdü. Biz HÜDA PAR olarak bu acılı günde acınıza ortak olmak ve varsa üzerimize düşen bir görev yapmaya hazırız.” Diye Bilmez gerek manevi, gerekirse de her türlü maddi yardımda bulunacaklarını söyledi.

Bizim bölgenin örf ve adetlerinden biriside acılı ailenin yanında olma ve ona destek vermektir. Diye konuşa Bilmez; “Bu bizim hem dinimizde de var, hem örf âdetimizde de var. Biz de bu bölgenin insanı olarak örf ve adetlerimizi devam ettirmemiz gerekiyor zaman değişse bile bizim bu adetlerimiz değişmez bu hem insani bir durumdur, hem de İslami bir durumdur bunlar içimizde var oldukça biz insanlığımızı kaybetmeyiz. İnsanlığımızı kaybetmemek için bu geleneklerimizi devam etmeliyiz acılarımıza ortak olarak insani görevimizi yerine gelirmiş oluruz.” İfadelerini kullandı.

f.jpg

c-1.jpg

b-8.jpg

Editör: Haber Merkezi