Dicle üniversitesi Bilge Gençlik Kulübünün organize ettiği “Yürüyen Kuran Hz. Muhammed” konulu programda, öğrencilerin programa yoğun bir ilgi gösterdiği gözlenirken, konferansa üniversite dışından da katılımın olduğu gözlendi.

 Kutlu Doğum etkinliği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yoğun katılımlı olarak gerçekleşen program ilahi ve ezgilerin seslendirilmesi ile coşku doruğa çıktı.

“Üniversitelerin Muhammedi mesaja çok daha fazla ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz”
Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Bilal Fidancı ise, Bilge Gençlik Kulübü olarak bu yıl ikincisini düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliklerini karşı gösterilen teveccühten dolayı katılımcılara teşekkür etti.

 Fidancı konuşmasının devamında, “Özelikle Kutlu Doğum etkinliklerini üniversitede düzenlemedeki amacımız kampüslere Nur iklimini yaymak, Nebevi atmosferi solumak, Muhammedi mesajın, gençler tarafından anlaşılmasını sağlamaktır. Esnafın, işçinin, çiftçinin Muhammedi kurtuluşa ihtiyacı olduğu kadar aydınların, akillerin, toplum yöneticilerinin ve üniversite gençliğinin de ihtiyacı vardır. İfsadın ve fesadın normalleşmeye yüz tuttuğu, günahın ve münkeratın tavan yaptığı üniversitelerde bu Muhammedi mesaja çok daha fazla ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 “Kendisi ıslah edilmeye muhtaç bir gençlik nasıl bir ümit verebilir ki?”
Üniversitelerin topluma örnek olacak, ıslah edecek, yöneticiler, idareciler ve eğitimcilerin yetiştirilmesi gereken mekânlar olması gerektiğini söyleyen Fidancı, “Toplumun idarecileri, yöneticileri ve eğitimcileri olacak üniversite gençliği günah ve ifsat batağında bocalarken halka ve çocuklarımıza neler verebilecek? Kendisi ıslah edilmeye muhtaç bir gençlik geleceğimiz ve neslimiz için nasıl bir ümit verebilir ki? İşte bizler öncelikle özümüze dönüşün gençlerden başlaması gerektiği düşüncesindeyiz.” İfadelerini kaydetti

Editör: Haber Merkezi