Olay, Bismil merkezinde dün meydana geldi. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 73 yaşındaki M.Ç isimli kişiyi arayarak "yaşanan hırsızlık olayında isminiz geçiyor" diyerek yaşlı adamı kandırmaya çalıştılar. Yaşlı adam Telefon dolandırıcılarına inanmadıysa dolandırıcılar yaşlı adamı ikna etmek için iki saate yakın telefon görüşmesini yaptılar. 'Evindeki paraları ziynet eşyalarını bir poşete koymasını isteyen dolandırıcılar, kimseye haber vermeden evden çıkmasını istediler. Telefon dolandırıcılarına kanmayan yaşlı adam telefonu kapatarak 155’i arayarak durumu bildirmesiyle telefon dolandırıcılarından kurtuldu.

İsminizi adresinizi ve ne iş yaptığınız biliyorlar

Başından geçenleri anlatan M.Ç” telefon dolandırıcıları insanları ikna etmek için önceden ismim adres gibi önemli bilgileri öğrenerek, savcı, polis, asker adına arıyorlar. Beni arayanlar benim ismimi adresimi ne iş yaptığımı biliyorlar. Dolandırıcılar isminizin bir suça karıştığını söyleyerek, isminizi temize çıkartıp suçluları yakalamak için gizli bir operasyon yaptıklarını, bunun için altın ve paralarını bize getirip suçluları yakaladıktan sonra altın ve paralarını geri vereceklerini söylediler. Beni arayan telefon dolandırıcılar ikna kabiliyetine sahip kişilerden olduğunu bundan dolayı bir anlık heyecan ve stres ile nerdeyse onlara inanacaktım. Eşimin beni uyarmasıyla kendime gelerek hemen telefonu kapattım 155’i aradım.”Dedi.
Bismil halkına seslenen M.Ç, telefon dolandırıcılarının tuzağına karşı herkesin uyanık olmasını isterken, özelikle yaşlı kesim kendilerine dikkat etsin dedi. Böyle bir durumda telefonu hemen kapatmalı onlarla irtibatı kesilmesi tavsiyesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi