Tutşi:

“DİSKİ 552 milyon lira bütçesinin tamamını kentte yatırım olarak kullanıyor.2021 yılı bütçesi kadar bu yıl yatırıma harcadık”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), vatandaşlara içme suyu ve kanalizasyon alanında daha iyi hizmet üretmek için ilçelerde muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Diski Genel Müdürü Tutşi,Silvan ilçesindesorunları dinlemek ve çözüm üretmek için muhtarlarla bir araya geldi.

Tutşi, burada yaptığı konuşmada,DİSKİ’nin 15 bin 272 kilometrekarenin tamamına, 1 milyon 800 bin nüfusa bin 277 personelle hizmet ettiğini söyledi.

Var olan eksiklikleri iyi niyetle beraber çözeceklerini belirten Tutşi, muhtarların dile getireceği sorunların kendileri açısından çalışmalarda yol haritası olacağını ifade etti.

2050’ye kadar içme suyu sorununa çözüm

En temel ihtiyaç olan içme suyunu vatandaşlara ulaştırmak için çalıştıklarını aktaran Tutşi, şöyle konuştu:

“Diyarbakır kent merkezinin 2050’e kadar içme suyu sorununu çözmek için Dicle Barajı’nda 2’inci Merhale Projesiçalışmalarına başladık. Silvan’ın 2045’e kadar içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. DİSKİ 552 milyon lira bütçesinin tamamını kentte yatırım olarak kullanıyor.2021 yılı bütçesi kadar bu yıl yatırıma harcadık.”

DİSKİ’nin, tüm gelirini içme suyu hizmeti verdiği abonelerden sağladığını veyıllık 140 milyon lira elektrik giderinin olduğunu hatırlatan Tutşi, özellikle ilçelerde kayıp-kaçak oranın yüksekliğinin yatırımları sekteye uğrattığını belirtti.

Kayıp-kaçak, bahçe ve bostan sulamaları yüzünden bazı vatandaşların içme suyuna ulaşmakta sorun yaşadıklarına dikkati çeken Tutşi, sorunun çözümü için muhtarların öncülük etmesi gerektiğini dile getirdi.

Silvan altyapısına çözüm

Silvan’da altyapı sorununu çözmek için kanalizasyon ile ilgili çalışmalarının olacağının müjdesini veren Tutşi, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kanalizasyon sorununa köklü çözüm üretmek için son teknolojiyle hazırladığımız proje tamamlandı. Finansmanın bulunması durumunda inşa edeceğimiz atık su arıtma tesisi ile birlikte Silvan’ın altyapı problemini tamamıyla çözeceğiz.”

Toplantıya Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Öztürk, ilçedeki kamu ve kurum müdürleri ile merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi