6-3.jpeg

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, sorumlu olduğu 15 bin 272 kilometrekare alan üzerinde ihtiyaç duyulan noktalarda kanalizasyon ve içme suyu temini çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, Bismil ilçesinde kanalizasyon hatlarında oluşabilecek tıkanıklıkların önüne geçmek amacıyla kolektörlerde temizlik çalışması başlattı.

11-3.jpeg

Çalışmalarının startını Aralık ve Kooperatif Mahalleleri arasındaki 1000 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattında veren ve temizlik çalışmalarını tamamlayan DİSKİ, daha sonra Bismil ilçe merkezinde bulunan kanalizasyon hatlarını elden geçirecek.

Aralık ve Kooperatifler mahalleleri arasında yapılan çalışmada kanalizasyon sisteminden çıkarılan hafriyat ve evsel atıklar bertaraf edilmek üzere çöp depolama sahasına nakledildi.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Bismil ilçesinde başlatılan kanalizasyon temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgili personelden bilgi aldı.

3-6.jpeg

“Kanalizasyon hatlarına evsel atık ve hafriyatlar atılmamalı”

Kış aylarında vatandaşların, mağdur olmaması ve genel olarak halk sağlığını korumak için kanalizasyon hatlarında temizlik çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Tutşi, sistemin tam randımanlı çalışması için kanalizasyon hatlarına evsel atık ve hafriyatların atılmaması gerektiğini vurguladı.

Kanalizasyon hatlarında oluşan atıkların DİSKİ’ye belirli bir maliyetinin olduğuna dikkat çeken Tutşi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kanalizasyon hatlarında oluşan kirlilikler vatandaşların duyarlı şekilde davranmasıyla önlenebilir durumlardır.Kanalizasyon sistemlerinden tüm Bismilliler yararlanıyor ve bunlar hepimizin ortak malıdır. DİSKİ, kent merkezi olmak üzere 17 ilçede çalışma yürüten bir kurumdur. Bu çalışmalarda personel ve araçlarımız görev yapmaktadır. Kanalizasyon hatlarına atıkların atılmaması durumunda DİSKİ, enerjisini farklı alanlara aktarıp daha verimli çalışmalar yürütecektir.”

10-3.jpeg

Editör: Haber Merkezi