DİYARBAKIR - Kur'an Nesli Platformuna üye olan ve platforma destek veren dernekler arası "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmaları devam ediyor. Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma (Sahabe Der) Derneği yaptığı yarışmayla, il genelinde yapılacak yarışmaya katılacak ismi belirledi.
 
Dernek binasında yapılan yarışmanın jüri heyeti Darul İlim Derneğinden gelen hocalardan oluştu. "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmasında Dernek birincisi; Aziz Aslanap, ikinci Ensari Mete, üçüncü ise Süleyman Kurt oldu.
 
"Kur'an Nesli Platformu"una üye olan dernekler arası birincilik derecesine girenler 22 Ekimde yarı final yarışmasına katılacaklar. Diyarbakır'da yarı final yarışmasının sonucunda il birincisine, bir dizüstü bilgisayar verilecek. Türkiye genelinde ise ilk üçe girenler Umre ziyaretine gönderilecek.
 

Yarışmanın sonucunda kısa bir değerlendirme yapan dernek yetkilileri, "Bu tür yarışmaların düzenlemesindeki amaç, neslimizi Kur'an Çerçevesinde yetiştirmek ve eşsiz bir Kur'an Nesli meydana getirmektir" dediler. (Osman İçli)

Editör: Haber Merkezi