Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mahalli idareler veya yerel yönetimler ön lisans programlarının birinden mezun olmuş en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip ve 2020 KPSS'de en az 70 puan almış 75 zabıta memuru alacak.

Büyükşehir Belediye Başkanlığının boş bulunan zabıta memuru kadroları için yapılacak başvurularda uyulması gereken genel ve özel şartlar belirtildi.

Zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adaylar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan maddeler ile özel olarak belirtilen şartlar yer alıyor.

İlan edilen zabıta kadroları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, erkeklerde en az 1,67, kadınlarda en az 1,60 metre boyunda olmak, bir metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan fazla fark olmamak, sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak gibi şartlar aranıyor.

Sınava girmek isteyen adaylar, https://www.diyarbakir.bel.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapabilecek, kendilerinden istenilen belge ve işlemleri tamamlayarak 28 Ocak 2022 tarihi mesai bitimine kadar şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlaması gerekecek.

Editör: Haber Merkezi