Diyarbakır'da tüm Kamu Hastaneleri, Dicle Üniversitesi Hastaneleri, özel hastaneler, Aile Sağlığı Merkezleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Alışveriş Merkezlerinde (AVM) aşı uygulaması devam ederken mobil ekipler de aşı talebinde bulunan fabrikalarda aşılama çalışması yürütüyor.

Diyarbakır OSB'de faaliyet gösteren 20’den fazla fabrikada aşı kampanyasına destek verdi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, başlatılan aşı seferberliği sonrası Diyarbakır'da aşıya olan talebin arttığını söyledi.

Son dönemde artan vakalar sonrası vatandaşların aşıya olan talebinin arttığını söyleyen Tekin, "Kentin birçok noktasında, AVM ve kırsal mahallelerde kurulan mobil aşı uygulama noktalarında aşı olmayan vatandaşların aşı olmaları sağlanıyor” dedi.

Tüm Türkiye'de oluğu gibi Diyarbakır'da da hasta sayısının maalesef artış gösterdiğini kaydeden Dr. Tekin; "Hastanede yatan hastaların yüzde 90'ı aşı hakkı tanımlanmış ancak aşılarını yaptırmayan kişilerden oluşmaktadır. Toplumsal bağışıklık sağlamak için vatandaşlarımızın yüzde 70'inin aşılanması gerekiyor. Bunun için sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri ve gayretle çalışıyor. Vatandaşlarımızın da en kısa sürede en yakın aşı uygulama noktasına gelerek aşılarını yaptırmalarını rica ediyorum. Haydi Diyarbakır aşıya." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi