Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın hediyeleri dağıtması beklenen programda, vekâleten Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili dağıttı.

Hürriyet İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere hediyelerini dağıtmak üzere gelen Hançerli, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Hançerli, “Bize kim taş atmıştı? Gelsin fotoğraf çektirelim birlikte” diyerek öğrencilerle şakalaştı.

Hediye vermeden önce öğrencilere tavsiyelerde bulunan Hançerli, arabalara, komşunun bahçesine ve yollara taş atılmaması gerektiğini söyledi. Öğrencilere polis amcaların da unutulmaması gerektiğini ifade eden Hançerli, Hürriyet İlköğretim Okulu ve Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü arasında kardeşlik bağının bulunduğunu belirtti.

Kardeşlik bağının bulunmasından dolayı öğrencileri zaman zaman ziyaret edeceklerini anlatan Hançerli, “Öğretmenlerle görüştük. İlçe milli eğitim müdürüyle de görüştük. Çok çalışkan öğrencilerimizi de ödüllendirmek istedik. Bu yüzden onlara çanta ve kırtasiye malzemesi hazırladık. Okulun yeni açılmış olmasından dolayı da çanta hediye etmek istedik.” dedi.

Geçen yıl çok başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek istediklerini kaydeden Hançerli, bu senede başarılı olmaları için hediyeler hazırladıklarını vurguladı. Ara ara öğrencileri de kontrol edeceklerini anlatan Hançerli, öğrencilere şunları söyledi: “Güvenlik Şube ile Hürriyet İlköğretim Okulu neymiş? Yani biz sizinle kardeşiz.”

Hançerli, öğrencilere istedikleri zaman yanlarına gidebileceklerini ve yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydetti. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgili ise öğrencilere verilen hediyelerden dolayı teşekkür etti. Öğrencilere, polisin Hürriyet İlköğretim Okulu'nu seçmelerinin avantaj olduğunu vurgulayan Sevgili, emniyetin bu teklifinin çok güzel olduğunu anlattı. Sevgili, anne ve babaya saygıda kusur edilmemesi gerektiğini ifade ederek, büyüklere saygılı olunması gerektiğini belirtti. Öğrencilere derslerinde başarılı olması için ders çalışmalarını öğütleyen Sevgili, sokaklarda taş atan çocuklara kulak verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

ENGİN ÖZTÜRK /STAR

Editör: Haber Merkezi