Diyarbakır Ticaret Borsası binasında bulunan ve son teknolojik sistemlerle donatılmış Korbey Salonu’nda pamuk alım ve satışı gerçekleştiriliyor.

İPLİK TEMSİLCİLERİ VE ÇIRÇIRCILAR KATILIM SAĞLARKEN, ÇİFTÇİLERDE GÖZLEMCİ OLARAK KATILABİLİYOR.

Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu meclis Üyesi Ercan Altuğ, Korbey Salonu’nu üyelerin hizmetine sunulduğu ifade ederek, salonda her hafta Çarşamba günü alım satım yapılabileceğini söyledi.

SATIŞ SALONU SAYESİNDE DİYARBAKIR PAMUĞU DEĞERİNİ BULUYOR.

Alıcı ve satıcının aynı ortamda bulunmasını sağladıklarını korbey salonu içerisinde ajan ve iplik temsilcileri katılım sağlarken, Diyarbakır pamuğunun daha iyi fiyatta satılması için her hafta katılım sağlayan Pamuk ajanı ve Güneydoğu’nun pamuk babası Yahya Gökhan her hafta katılım sağlıyor.

7eb65a33-ed74-4662-839c-bbb3c8468a83.jpg7e93e8b3-7e59-41d1-8d3d-39e77feaf0c5.jpg

İplik temsilcisi Yahya Gökhan, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’a bütün gücümüzle borsaya destek oluyoruz. Satışa önderlik yapıp, piyasada en üst düzeyde alımlar yapıyoruz. Dedi.

BORSAYA KATILIM SAĞLAYIN ÇAĞRISI

Korbey salonundan çıkacak olan ‘’Diyarbakır Pamuğu’’ fiyatları Ulusal ve uluslar arası pazarda referans fiyat olarak kabul edileceğini ifade eden Pmuk ajanı ve iplik temsilcisi Yahya Gökhan, Lütfen korbey salonuna katılım sağlayın. Katılım sağlandığı takdirde, pamuk üreticilerimiz ve Çırçır fabrikası sahipleri korbey salonunda oluşan fiyatları baz alarak pamuk fiyat değerlendirmesi yapabilecekler. Belirlenen fiyat ve kalite ile hem haksız rekabetin önüne geçilmiş olunacak, hem de Diyarbakır pamuğuna kriter olabilecek bir fiyat ortaya çıkmış olacaktır. diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi