Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, mükelleflere önemli avantajlar sağlayan yapılandırmanın ilk taksitini ödemesinin 1 Kasım tarihine kadar yapılması gerektiğini hatırlattı. Yaşar, taksitli ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflerin yapılandırmamasının bozulmaması için ödeme günlerine dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar’ın açıklaması şöyle:

“Mükelleflerimize çok önemli avantajlar sağlayan 7326 sayılı Yapılandırılma Kanunu başvuruları ağustos ayı sonu itibariyle sona ermiştir. Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin haklarının ihlal olmaması için peşin ödemeyi tercih edenlerin peşin ödemelerini, taksitli ödeme tercih edilmişse ise ilk taksitlerini 1 Kasım 2021 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir.

Bunun yanında taksitli ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflerimizin yapılandırmalarının bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerektiğinden, ikinci taksitlerini de 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödemeleri zorunludur.

7326 sayılı kanunla yapılandırılan borçların peşin ödenmesi halinde borçların indirimli olarak ödenmesi fırsatı tanınmıştır. Peşin ödemeyi tercih eden mükelleflerimizin yanında taksitli ödemeyi tercih eden mükelleflerimizin de peşin ödeme yapmaları durumunda bu haklardan yararlanmaları mümkündür.

Söz konusu Kanun ile;

  • Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim yapılması,
  • Peşin ödemelerde Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının asıllarında %25 indirim yapılması,
  • Taksitli ödeme seçeneği tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde; Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim yapılması,
  • Trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında taksitli ödeme seçeneği tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde; %12,5 indirim yapılması,
  • Matrah veya vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi durumunda vergilerden %10 indirim yapılması gibi çok önemli imkan ve kolaylıklar getirilmiştir.

Ayrıca, COVİD-19 pandemisi nedeniyle taksit ödemelerinin kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususunu tekrar hatırlatmak isteriz.

Herkese sağlıklı günler dileriz.”

Editör: Haber Merkezi