Göstericilerin molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırısına polisin biber gazı ve tazyikli su kullanarak müdahale etmesiyle bir anda ortalık savaş alanına dönerken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Özgür Yurttaş Derneği önünde bir araya gelen ve içinde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile Muş Milletvekili Demir Çelik'in de bulunduğu kalabalık sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı.

Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri yürüyüşe izin vermeyince, göstericiler polise taş, havai fişek ve molotofkokteylleri ile saldırdı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmesinin ardından kalabalık grup ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklarda polis ile göstericiler arasında uzun süre kovalamaca yaşandı.

Polis ekiplerinin sokak başlarını tutması ve güvenlik önlemlerini üst düzeyde alması göstericilerin kısa sürede dağılmasına neden oldu. Olayların çıktığı alandan kaçan 
göstericiler ara sokaklarda lastik yakarak yolu trafiğe kapatırken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın birçok yerinde küçük gösterici grupları tarafından cadde ve sokaklar trafiğe kapatılarak ateş yakılmaya devam ederken polis ekipleri zaman zaman ateş yakan küçük gruplara müdahalesini sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi