Diyarbakır'da "11. Kadın Buluşması" nedeniyle bir araya gelen farklı kesimlerden kadınlar, "Bütün kayıplarımızın ruhları ve sürecin selameti için dua gecesi" düzenledi.

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince "Ortak Geleceğimizin İnşasında Buluşan Kadınlar" sloganıyla düzenlenen 11. Kadın Buluşması Diyarbakır'da sürüyor.

The Green Park Otel Restoranı'nda "Bütün kayıplarımızın ruhları ve sürecin selameti için dua gecesi" adıyla yapılan etkinlikte konuşan Başkent Kadınlar Platformu üyesi Rukiye Çakır, "ülkede yaşayan herkesi bir şekilde yaralayan savaşa mani olma çabalarına katkıda bulunmak için" dua gecesi düzenlediklerini söyledi.

Dualarıyla çözüm sürecine katkıda bulunmak için toplandıklarını ifade eden Çakır, "Ben insan olarak, kadın olarak, anne olarak tarihe bu dönemde tanıklık etmekten son derece mutluyum. Gelin hep beraber yüreklerimizle dualarımızla bu gece burada bu barış sürecine kalbimizin temennisiyle ortak olalım ve hep birlikte amin diyelim" dedi.

Daha sonra Çakır ile Gülsezer Köse dua ederek ilahiler okudu. İzleyicilerden kürsüye gelen bazı kadınlar da Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi.

İlahi dinletisinin ardından, ölenlerin ruhları için helva kavruldu. Helvayı kavurmaya gelen Şanlıurfalı Handan Karataş "Suriye'deki katliamları televizyonlarda izliyorsunuz. Ben Suriye'ye gittim oradaki kampları gördüm, 25 insanın yerde uzanarak birbirlerinin sırtlarının yastık ettiklerini gördüm. 10 aydır su yüzü görmeyip banyo yapamayan insanları gördüm. Su buldukları zaman bu suları çocuklarına içirmek için yarışan anne babaları gördüm. Rabbim Türkiye'ye güç kuvvet versin. Çünkü o kamplarda Suriyelileri doyuran Türkler vardı" diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Ermeni asıllı Takuhi Tovmasyan ise "Bu topraklarda öldürülmüş ve mezarı belli olmayan kefensiz insanların ruhları için bir Fatiha okunmayan canları için helva kavurduk" dedi.

Öte yandan helva kavrulurken dua okuyan bazı kadınların ağladıkları dikkati çekti. - DİYARBAKIR

Editör: Haber Merkezi