Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde oturdukları bina önüne kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen bir grup vatandaş, olayı protesto etti.

Açtıkları pankartlarla baz istasyonunun kurulmasını protesto eden vatandaşlar adına açıklama yapan Mehmet Ali Olgaç, çocuklarının geleceği, hastalığı ve sağlığı için yaşadıklarını söyledi.

Çocukların sağlığını düşünmek zorunda olduklarını belirten Olgaç, şöyle dedi:

"Bina sakinlerinden izin alınmadan çevreye radyasyon yayan bir GSM yansıtıcı yerleştirilmiştir. Bizler ilk tepki olarak kendi hatlarımızı iptal ettirdik. Çocuklarımızın yarınları için sağlıksız bir nesil yetiştirmek istemiyoruz. Sağlık Bakanlığı bas bas bağırıyor. Kanserli insanlarımız çoğalıyor. Kanserli insanlar neden çoğalıyor bu yansıtıcılardan çoğalıyor. Biz vatandaşlar toplu olarak demokratik haklarımızı hiçbir yeri kırmadan, dökmeden haklı Vatandaşların devamlı geçtiği şöyle bir yerde baz istasyonunun kurulması, bina sakinlerinden izin alınmadan monte edilmesi suçtur. Belediye bunun farkında olsaydı zannedersem halkı karşısına almazdı. Halka rağmen halkın karşısında kimse duramaz, biz halkız, halk olduğumuz için haklı isteğimizi herkese anlatacağız. Demokratik her eylemin, haklı olan her eylemin yanındayız, ne olur çocuklarımıza sahip çıkalım bu haklı görüşümüzü hiçbir yeri kırmadan, dökmeden haklılığımızı ispatladığımız için hepinize tüm kamuoyuna teşekkür ediyorum." Kaynak:Diyarınsesi.

Editör: Haber Merkezi