Ak parti Diyarbakır İl başkanı Muhammet Şerif Aydın’nın gayret ve girişimiyle, Kayapınar İlçesinde Stadyum yolunda bulunan bir arsada yapılması planlanan Taziye evinin isminin Bismilliler Taziye Evi olmasına ve Bismilli hayırseverlerin de inşaata katkıda bulunmasına karar verilmişti. Yapımı devam eden Bismilliler Taziye Evi inşaatına bugün bir ziyaret gerçekleştirildi. Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Bismilli hayırsever işadamları ve Kanaat Önderleri tarafından yapılan ziyarette Bismilliler Taziye Evi inşaatı incelendi ve çalışanlarla bir araya gelindi. Bismilli hayırseverlerin katkılarını arttırmasıyla taziye evi inşaatının bir an önce tamamlanması hedefleniyor. Diyarbakır’da her ilçeye ait en az bir tane taziye evi varken, Bismillilere ait hiçbir taziye evinin olmaması nedeniyle, hayırseverlerin katkılarını arttırması ve tüm Bismilliler için var olan bu eksikliğin bir an önce giderilmesi ile, Diyarbakır’ın yeni yerleşim bölgesi olan Stadyum yolunda inşaatı süren Taziye Evi tüm Diyarbakırlıların kullanımına sunulacak.

22.jpg

Taziye inşaatı incelemelerinden sonra açıklamalarda bulunan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın Bismillilere ait bir taziye evinin Diyarbakır’da bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliği gidermek üzere kolları sıvadıklarını belirtti. Aydın Şöyle konuştu:

img-0484.jpg

“Diyarbakır’da hemen hemen her ilçenin taziye evi vardır. Hatta bazılarının birden fazla vardır Silvanlıların, artık bölge bölgeye dönmüştü taziye evleri. Maalesef Bismillilerin, Bismilliler yas evi Diyarbakır’da yoktu, bunu da biz büyük bir eksiklik olarak görüyorduk sağ olsun Kayapınar Kaymakamlığımız Kayapınar Belediyemiz bize bir yer konusunda destek oldular bu arkamızda görmüş olduğunuz inşaat Bismilliler taziye evinin inşaatıdır, bu görmüş olduğunuz ve bugün buraya gelemeyen hayırsever Bismilli arkadaşlarımız Allah kendilerinden razı olsun, kendilerinin yapmış olacakları katkıyla bu taziye evi tamamlanacak hem kadınların ayrı erkeklerin ayrı bütün Diyarbakır halkının kullanımına tahsis edilecek çok güzel bir taziye evi olacak bende huzurunuza bu hayırsever arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Allah kendilerinden razı olsun inşallah Bismillilerin bu eksiği de Diyarbakır için giderilmiş oldu.”

14.jpg

Taziyenin yapılmasında öncü olan bir diğer isim olan Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Ak Parti İl Başkanı Şerif Aydın’ın görüşlerine katıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Bismil’in uzun yıllardır Diyarbakır’da bir taziye evi yoktu. Biz bunu bir eksiklik olarak düşünüyorduk Bismilliler olarak Bismil’in sakinleri olarak o nedenle biz de istiyorduk Başkan ön ayak oldu Kayapınar Belediyesi kanalıyla bu arsayı aldı ve Kayapınar Belediyesi tarafından da inşaatı yapıldı.

Biz de bu inşaata katkıda bulunmak istiyoruz çünkü Bismil’in taziye evi olacak ve buradaki arkadaşlarımız burada olan ve olmayan ister Bismil’in pamuk üreticileri olsun ister çırçırcıları olsun ister esnafı olsun, ister saniyicisi olsun, ister tüccarı olsun herkes kendi çapında isterse katkıda bulunabilir burada sizin aracılığınızla da ben herkesin yardımını bekliyorum çünkü bu bir hayır kurumudur herkesin yapacağı hayrın şimdiden de kabul olmasını diliyorum. Buranın da hem Bismil’ hem Bismillilere hayra vesile olmasını temenni ediyorum”

İl Başkanı Aydın ve Başkan Vural gelenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladılar.

1.jpg

3.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Editör: Haber Merkezi