ŞanlıUrfa'nın Siverek İlçesi'nde, polisin şüphe üzerine durdurmak istediği aracın sürücüsü, 'Dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Diyarbakır'da terk edilmiş olarak bulunan ve içerisinde 1200 karton kaçak sigara ele geçirilen minibüsün sürücüsü gözaltına alındı.

DUR İHTARINA

Siverek'teki polis ekipleri, gece geç saatlerde Selimpınar Mahallesi'nde durumundan şüphelendiği 72 ED 762 plakalı minibüsü durdurmak istedi. Ancak polisin uyarısına uymayan minibüsün sürücüsü, Diyarbakır yönüne kaçtı. Bir süre takip edilen minibüs sürücüsünün kaçmayı sürdürmesi üzerine polis, plakayı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

HALK PAZARINDA

Bunun üzerine sürdürülen çalışmalarda minibüs, sabaha karşı Diyarbakır Hal Pazarı yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu. Minibüste yapılan aramada 1200 karton kaçak sigara ele geçiren polis, çevrede yaptığı araştırma sonrası araç sahibi Mehmet Emin Kanşıray'ı da yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÇEYREK TON ESRAR

Buarada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri iş birliğiyle uyuşturucu madde imal ve ticareti suçunu işleyen bir şahsa yönelik, 9 Eylül 2011 günü Silvan ilçesi Feridun Mahallesi'nde operasyon düzenlendiği bildirildi.  Şüpheliye ait, ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 215 kilogram kubar esrar ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, olayın firari şüphelisi C. T'nin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi