Yağmur yağışlarıyla bilinen Nisan ayının kurak geçmesi başta çiftçiler olmak üzere bölge halkını endişelendiriyor. Mevsim sıcaklıkları kendini hissettirmeden yağmurun yağmasını bekleyen bölge halkı, mevcut kuraklığın sona ermesi yönünde Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Batıkent Meydanında bir araya geldi.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından düzenlenen yağmur duası programı Ammar Zeren'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevcut kuraklığın neden olduğu sonuçlar ile yağmurun yağmamasının manevi boyutuna ilişkin konuşan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Varol, yaşanan kuraklığa vurgu yaparak dünyanın imtihan yeri olduğunu hatırlattı.

Molla Beşir Varol

"Allah; kullarının yapılarını, kabiliyet ve yeteneklerini bilerek rızıklarını göndermektedir"

Yapılan zulüm ve haksızlıkların Allah katında kaydedildiğini belirten Varol, "Allah bir kişiye veya topluma musibet verecekse bu onun için zor durum değildir. Kimse de kendine verilen cezadan da kurtulamaz. Tövbe, kişinin günahlarından dönmesidir. İman edip salih amel işleyenlerin de Allah günahlarını affettiği gibi tövbelerini de kabul eder. Allah, yapılan iyiliklerin karşılıklarını fazlasıyla verir. Yani Allah kulunu affetmek için sebep arıyor." dedi.

Varol, "Allah'a karşı asi olanlar düşmanlık besleyerek günahkâr olurlar. Allah'ın azabı da onlara karşı hem dünyada hem de ahirette oldukça şiddetlidir. Eğer Allah-u Teala nimetlerini tamamen yağdırsa insanlar arasında zulüm çoğalacaktır. Allah; kullarının yapılarını, kabiliyet ve yeteneklerini bilerek rızıklarını göndermektedir. Rızkın bolluğu kişinin çalışmasına endeksli bir durum değildir, tamamen Allah'ın takdirindedir." ifadelerini kullandı.

"İnsanların başına gelen musibetler Allah gazabından değil, kişilerin amelinden kaynaklanıyor"

Hiçbir zaman Müslümanların Allah'ın merhametinden ümitlerini kesmemesi gerektiğinin altını çizen Varol, aynı şekilde azaptan ve cezadan da emin olmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

İnsanoğlu gafil olduğu gibi Allah kendini kuluna hatırlatır, rahmetini genişletir. Bugün belki birçok insanımızın gönlünde ümitsizlik yatıyor. İnşallah Allah-u Teala insanların içindeki darlığı ve ümitsizliği yağmurla kaldıracaktır. Unutulmamalıdır ki insanların başına gelen musibetler Allah gazabından değil, kişilerin amelinden kaynaklanıyor. Bizler Rabbimizi unutsak dahi o bela ve sıkıntılarla kendini unutturmaz, hatırlatır. Rabbini unutanların üzerlerine yağan bela ve musibetleri komşu ülkelerden görüyoruz. Kafirlerin azapları da ahiret gününe ertelenmiştir. Çünkü onların yerleri ebedi cehennemdir.

Varol'un konuşmasının ardından İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyelerinden Molla Abdulkuddus Yalçın tarafından yağmur namazı kılındı.

Okunan hutbe sonrası yapılan dua esnasında yağmur duasına katılanlar ceket ve hırka gibi üst giysilerini ters giyerek duaya eşlik etti.

Program ikindi namazı ile sona erdi. (İLKHA)

diyarbakirda-eller-yagmur-duasi-icin-semaya-acildi-4c589a04.jpg

diyarbakirda-eller-yagmur-duasi-icin-semaya-acildi-48eab9e5.jpg

diyarbakirda-eller-yagmur-duasi-icin-semaya-acildi-925df8f6.jpg

diyarbakirda-eller-yagmur-duasi-icin-semaya-acildi-fd563372.jpg

diyarbakirda-eller-yagmur-duasi-icin-semaya-acildi-ed1275cc.jpg

diyarbakirda-eller-yagmur-duasi-icin-semaya-acildi-fd563372-001.jpg

Editör: Haber Merkezi