Birbirinden farklı yeteneklere sahip çocuklar kendi becerileriyle yaptıkları çalışmaları Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na sundu.

Beyoğlu, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası " kapsamında belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlere katılan engelli ve özel çocuklarla bir araya gelerek çocukların becerilerinden oluşan çalışmaları inceledi.

Belediyenin eğitim merkezlerinde gerçekleştirilen uyum ve adaptasyon çalışmalarıyla engelli ve özel çocuk statüsündeki çocukların özgüvenlerinin artırılarak topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Birbirinden farklı yeteneklere sahip oldukları keşfedilen çocuklar, hayal güçlerini ortaya koyarak birçok renkli çalışmaya imza atıyor.

Çocuklar ve aileleri etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Çocuklarla bir araya gelen Beyoğlu, çocuklara çeşitli hediyeler takdim ederek moral ve motivasyonlarını artırmaya yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Çocukların kendilerine Allah'ın emaneti olduğunu anımsatan Beyoğlu, "Sevginin aşamayacağı engel yoktur. En büyük engel sevgisizliktir. Bu çocukların birbirinden çok kıymetli becerileri ve insanlığa hizmet edecek buluşlar gerçekleştirmeye yönelik üstün yetenekleri var. Her şeyden önce değerli olduklarını hissettirmemiz gerekiyor. Biz de bu amaç doğrultusunda bu faaliyetleri yürütüyoruz. Rabbimizin emaneti olarak kabul ettiğimiz çocukların geleceğe iyi hazırlanmaları için sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Editör: Haber Merkezi