Kentte saat 15.00 sıralarında başlayan rüzgar giderek şiddetini artırdı.
Toz taşınımının da görüldüğü kentte, kuvvetli rüzgar ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.
Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı'ndaki bir sitenin çatısı ve bacası caddeye uçtu.
Bir süre aksayan trafik akışı, zabıta ekiplerince çatının refüje kaldırılmasının ardından normale döndü.
Kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Mahabat Bulvarı ve Diyarbakır-Elazığ kara yolundaki bazı ağaçlar da yola devrildi.
Öte yandan, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 1. etapta fırtına nedeniyle elektrik telleri hasar gördü, bazı fabrikalarda enerji kesintisi oluştu.
Ekiplerin elektrik hatlarının onarımı için çalışmaları sürüyor.
Fırtına nedeniyle kırılan ağaç, park halindeki bir aracın üzerine devrildi
Merkez Bağlar ilçesinin Mevlana Halit Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Bayramoğlu Camii civarında, fırtına nedeniyle bir ağaç kırılarak park halindeki bir aracın üzerine devrildi.
Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, araçta maddi hasar oluştu.
Fırtınadan zarar gören ve devrilmeye yüz tutan başka bir ağacın çevre için tehlike oluşturduğu görüldü.
Bir apartmanın çatısı yerinden söküldü, dev giriş maketi fırtınanın etkisiyle devrildi
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Medine Bulvarı ile Bağcılar Mahallesi Şanlıurfa Bulvarında bir apartmanın çatısı yerinden söküldü. Yerinden sökülen çatı caddeye savrularak araca çarptı. Araçta maddi hasar oluştu.
Yine Bağlar ilçesinde Bağcılar Mahallesi Şanlıurfa Bulvarında bir işyerine ait dev giriş maketi fırtınanın etkisiyle devrildi.
Her iki olayda da herhangi bir yaralanmanın olmaması yüreklere su serpti.
Çınar ilçesinde şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde şiddetli rüzgâr nedeniyle bir binanın çatısı uçtu.
Cumhuriyet Mahallesi Badem Caddesi üzerindeki Yaşar Apartmanı'nın çatısı, büyük bir gürültüyle çöktü.
Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmazken, binada ve bazı araçlarda hafif maddi hasar meydana geldi.