Hayırsever işadamı İbrahim Argun, ölen oğlu Baran Argun adına  Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne mescit yaptı.

Hastane bahçesinde, 250 metrekarelik alanda yapılan 300 kişilik kapasiteli mescidin açılışına, Argun'un babası Mehmet Argun,  Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, DKHB İdari Hizmetler Bölüm Başkanı Süleyman Demir, Hastane Başhekim Yardımcısı Murat  Kardaş, hastane müdürü, yardımcıları, idari personel, mescit imamı Şahin Elhaman, hasta yakınları ve refakatçiler katıldı.

Kurtoğlu,  mescitlerin Yüce Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi, imar edilmesi ve ibadet farizasının yerine getirilmesi gereken mübarek mekanlar olduğunu söyledi.

Mescitlerin, Müslümanların, inançlı insanların ittihat içinde bir araya geldiği, birleştirildiği, dayanışma amacıyla inşa edilen mekanlar olduğunu belirten Kurtoğlu, " Doğumevi hastanemizde, Mehmet Argun ve oğlu İbrahim Argun gibi hayırsever kardeşlerimiz mescidin inşa edilmesini sağladılar. Böylelikle birçok hasta yakınımız, refakatçilerimiz ve vatandaşlarımızın yanı sıra hastane çalışanlarımızın ibadetlerini burada icra etmeleri için güzel bir mekan inşa edildi. Allah; onlardan razı olsun" dedi.

Kurtoğlu, daha sonra Argun adına hazırlanan plaketi baba Mehmet Argun'a takdim etti. - Diyarbakır

 

Editör: Haber Merkezi