Günün bir bölümünü ev işleriyle, diğer bölümünü de kursta geçiren kadınların azmi ve gayreti takdir topluyor.

Açılan kurstan dolayı yetkililere teşekkür eden kadınlar, eğitim hayallerini gerçekleştirmek isteyen tüm akranlarını kursa katılmaları çağrısında bulundular.

65 yaşındaki Adüle teyze ve 25 yaşındaki Zeynep aynı sıralara oturarak çocukluğunda gerçekleştiremediği okuma ve yazma hayalini gerçekleştiriyor.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde uzman hocalar eşliğinde aile destek merkezlerinde açılan kurslara şimdilik 100 kişi katılıyor, ancak ilk haftası geride kalan kursa katılımın katlanarak artması bekleniyor.

Kimisi çocuğunu okula gönderdikten sonra geliyor, kimisi de evdeki işlerini bitirdikten sonra katılıyor. Kurs programı, çoğunluğu ev hanımı olan kadınların günlük işleyişine göre belirleniyor.

Kurs eğitmeni Leyla Bağatır, kursa katılan kadınların büyük bir azim ortaya koyduğunu söyledi.

Bağatır, "Hiç okuma yazma bilmeyen ve günlük hayatta bu yüzden zorluk çeken ablalara ve annelere okuma yazmanın ilk uygulamalarını gösteriyoruz. Sıfırdan öğreniyorlar. Her yaştan kadınlar geliyor. 65 yaşındaki anne de 35-40 yaşındaki abla da var. Genelde belli bir yaşın üzerindekiler geliyor. Yoğun talep var. Kayıtlar devam ediyor, her gün yeni isimler geliyor. Programı kadınların uygunluğuna göre belirliyoruz." dedi.

Kursa katılan kadınlar da memnuniyetlerini dile getirdi, tüm kadınlara çağrıda bulundu.

Okuma yazma bilmediği için günlük yaşamda zorluk çektiğini anlatan Sevda Nazlı, "Günlük yaşamda çok zorlanıyoruz. Bu sorun her yerde karşımıza çıkıyor. Kurs çok güzel geçiyor hem okuma yazmayı öğreniyoruz hem sosyal faaliyet adına güzel zaman geçiriyoruz. Kısa zamanda çok şey öğrendim diyebilirim." ifadelerini kullandı.

65 yaşındaki Adüle Açan da hem okuma yazma hem de Kur’an-ı Kerim eğitimi alarak "öğrenmenin yaşı yok" diyor. Açan, "65 yaşındayım. Burada hem Kur’an-ı Kerim dersini alıyorum, hem okuma yazma kursuna katılıyorum. Öğrenmenin yaşı yok. Buraya katılmayı çok istedim. Okuma yazmayı kısa zamanda çözeceğime inanıyorum. Benim kadınlara çağrım, yaşa takılmasınlar. Böyle güzel bir imkan var. Gelip en iyi şekilde değerlendirsinler." dedi.

Editör: Haber Merkezi