Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenilen kar yağışı dün akşama doğru Diyarbakır'ı teslim aldı.

Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için evden çıkan Diyarbakırlılar toplu taşıma otobüslerinin yetersizliği sebebiyle yolda kaldı.

yetersiz-karla-mucadele-diyarbakirlilari-cileden-cikardi-077b041b.jpg

Dün öğle saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı Diyarbakır'da yolları kapatırken yoğun kar yağışından dolayı bugün sabah saatlerinden itibaren ulaşımda zorlukların yaşandığını fark eden Diyarbakırlılar, evlerinden çıkmadı.

Özelikle; Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi, Üç Kuyu TOKİ, MEMUR-SEN, Maliye ile Sosyal konutlar gibi semtlerden şehir merkezine ve iş yerlerine gitmek isteyen yolcular, yaklaşık 2 saat belediye otobüsü bekledi. Karlı yolların yeterince temizlenmemesi nedeniyle bazı belediye otobüsleri kara saplandığı ve yolcuların otobüsü ittikleri görüldü.

Normalde kentte trafiğin en yoğun olduğu Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda araçların seyrekliği gözlerden kaçmadı.

Trafiğe çıkan araçlardan özellikle kış lastiği takmayanların hazırlıksız yakalandığı gözlemlendi. Merkez Bağlar ilçesi Yenihal kavşağında ilerleyemeyen araçların çevredeki vatandaşlar tarafından itelenerek müdahale edilme görüntüleri neredeyse her an tekrarlanır hale geldi.

yetersiz-karla-mucadele-diyarbakirlilari-cileden-cikardi-b5b85ce1.jpg

Yolda kalan bazı araçların ise iş makinaları tarafından farklı yöntemlerle kurtarıldığı karelere yansıdı.

Kar yağışının başladığı saatlerden itibaren kentin bir çok noktasında maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Kentte dünden bu yana yaşanan kazalarla ilgili açıklama yapan Afet ve Acil Durum Yönetmenliği (AFAD), il genelinde 136 maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiğini ifade etti.

yetersiz-karla-mucadele-diyarbakirlilari-cileden-cikardi-06074758.jpg

Açıklamada Diyarbakır Lice ilçesi ile Bingöl ili yol ayrımında 11 tır ve 22 kişinin mahsur kaldığı, Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesine bağlı Develi köyünde 1 tır ve 1 ailenin mahsur kaldığı belirtildi.

Mahsur kalanlara müdahale edildiği aktarılan açıklamada, eski Bismil yolu üzerinde 10 aracın mahsur kaldığını, Hani ilçesi Diyarbakır istikameti Karaçalı mevkiinde 10 aracın mahsur kaldığı bildirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyelerinin sürdürdüğü çalışmalar, yoğun kar yağışı karşısında yetersiz kaldığı görüldü. (İLKHA)

yetersiz-karla-mucadele-diyarbakirlilari-cileden-cikardi-183ff7cd.jpg

Editör: Haber Merkezi