Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri tarafından KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah saatlerinde Adliye'ye çıkarılan 43 kişinin ifadeleri bu sabah erken saatlere kadar sürdü.
 
43 kişiden 4'ü çıkarıldıkları savcılıkta serbest bırakılırken, 39 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 39 Kişiden 3'ü mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken aralarında BDP Diyarbakır İl eşbaşkanı Ömer Önen, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş ve BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce'nin de bulunduğu 36 kişi "örgüt üyesi olmak" , "suç ve suçluyu övmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
İDİL BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI
 
Bölge'de KCK yapılanmasının çökertilmesi amacıyla başlatılan operasyonlarda devam ediyor. Şırnak'ın İdil ilçesinde bu sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Demir terörle mücadele ekipleri tarafından evinden gözaltına alındı.

Editör: Haber Merkezi