Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin son 45 günde yapılan saha çalışmaları sonucunda belirlenen adreslere baskın düzenledi.

Baskın sonucunda 3️ işyerinde tombala oynatıldığı, 2️ işyerinde masa üzerinde iskambil kâğıtları ile kumar oynatıldığı, 1️ işyerinde ise kumar makinesi ile kumar oynatıldığı tespit edildi.

Operasyon neticesinde 1️2️ şüpheliye "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçundan adli işlem uygulandı, 9️5️ kişiye ise "kumar oynamaktan" 172 bin 805 TL idari para cezası uygulandı.

Operasyonlarda ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir işyerinde yapılan denetlemede meşrubat dolabının yanında bulunan masada şarjlı matkabın dikkat çekmesi üzerine meşrubat dolabı incelendi.

Yapılan incelemede meşrubat dolabının üst kısmında özel bir bölme yapıldığı tombala malzemelerinin ise bu bölmeye şarjlı matkapla açılıp saklandığı tespit edildi.

Ayrıca yapılan aramalarda 1648 TL suç unsuru para, 2️ televizyon, 2️ kamera cihazı, çok sayıda tombala topu, kartı, pullarına ve iskambil kartları ele geçirildi. (İLKHA)

Editör: Haber Merkezi