DİYARBAKIR - Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

DİYARBAKIR İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN ETKİNLİĞİ

Müftülük, "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" teması ile kutlanacak hafta dolayısıyla Diyarbakır Stadyumu'nda 14 Nisan Pazartesi günü saat 19.00'da etkinlik düzenleyecek.

Program kapsamında müftülük bünyesinde imam ve müezzinlerden oluşan "İlahi Nağmeler Korosu" ile Kur'an kursu öğrencilerinden oluşan "Hançeri Güzel Camisi İlahi Korosu" Arapça, Kürtçe, Zazaca, Türkçe ve İngilizce ilahiler ile Farsça kaside seslendirecek.

 

BDP'DEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİNE DESTEK

BDP'nin de desteklediği Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği (Diay-Der) 20 Nisan Pazar günü Newroz Parkı'nda yapmayı planladığı etkinliği, Peygamber Sevdalıları Platformu'nun da aynı gün için Valilikten izin alması nedeniyle bir gün geriye aldı.

Diay-Der Başkanı Zahit Çiftkuran, yaptığı açıklamada, din âlimleri olarak gerçekleşecek olan buluşmaya destek verdiklerini söyledi.

 "Hz. Muhammed'in doğum günü olan Kutlu Doğum Haftası'nı, 19 Nisan günü kitlesel bir şekilde kutlayacağız" diyen Çiftkuran, "Daha önce spor salonunda kutlamaları mevlit okutarak yapıyorduk. Bu yıl kutlamayı halkın isteği doğrultusunda Newroz Parkı'nda yapacağız. 20 Nisan'da yapmak istiyorduk. Ancak Valilik bu tarihte alanı farklı bir kesime vermiş. Bizlerde 19 Nisan'da saat 12.00'de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

 BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de Diay-Der tarafından organize edilen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğine katılacaklarını belirterek, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için bize düşen görev ve sorumluluklar neyse bunları yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

 

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU KUR'AN-I KERİM DAĞITILACAK

Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Yahya Oğraş da "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında bu yıl her eve Kur'an-ı Kerim dağıtacaklarını söyledi.

Oğraş, amaçlarının halkın Kur'an-ı Kerim'i anlayarak yaşamlarında uygulamalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

 Kutlamalar için bütün hazırlıkları yaptıklarını belirten Oğraş,"Kutlu Doğum etkinliği için valilikten gerekli resmi izinleri aldık. Kutlamamızı, 20 Nisan'da Newroz Parkı'nda yapacağız" dedi.

Etkinliğe duyarlı olan herkesi davet ettiklerini aktaran Oğraş, Ortadoğu'dan etkinliğe davet konusunda bazı girişimlerin devam ettiğini sözlerine ekledi. Kaynak :Diyarbakır Söz

bismil-muhammedi-sevdayla-costu-146093np.jpg

Editör: Haber Merkezi