Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Cuma günü yapılan, Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, artan akaryakıt fiyatları ve yükselen maliyetler nedeniyle toplu ulaşıma yüzde 50 oranında zam yapılmasına karar verildiği öğrenildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME)‘nin, toplu taşımaya yüzde 50 oranında zam kararı aldığı belirtildi. Zam kararı Pazartesi günü Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Ali İhsan Su’ya sunulacak. Vali Su zam kararını onaylarsa Diyarbakır’da toplu ulaşım rayiç bedelleri yüzde 50 zamlanmış olacak. Zam kararıyla birlikte 12 TL olan Diyarbakır Bismil minibüs seferleri 18 Liraya çıkacak. Ayrıca Bismil Diyarbakır otobüs ücreti ise 9 TL’den 12 TL’ye çıkacak.

Diyarbakır’da toplu ulaşıma 3. kez zam gelecek

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Ali İhsan Su, zam kararını onaylarsa Diyarbakır’da toplu taşımaya son 6 ayda 3. Kez yüzde 50 oranında zam yapılmış olacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce, 28 Şubat 2022 ve 21 Nisan 2022 tarihlerinde olmak üzere 2 ay arayla her seferinde yüzde 50 olmak üzere iki kez zam yapılmıştı. Cuma günü UKOME toplantısında alınan zam kararı onaylanırsa yine 2 ay arayla toplu ulaşım yüzde 50 oranında zamlanmış olacak.

Editör: Haber Merkezi