Vali Mustafa Toprak, Valilik Toplantı Salonu'nunda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, şehrin ulaşım altyapısının çok önemli olduğunu ifade ederek, ulaşım altyapısının tüm tarafların ortak çalışma ve katkısı ile şehre hizmet edeceğini söyledi. 
     Ulaşım planlarının 10-20 yıllık değil, daha uzun süreli bir öngörü ve hedefle yapılması gerektiğini ifade eden Vali Toprak, imar planları ile ileride imar gelişme sahalarının doğuracağı ulaşım ihtiyaçlarını da kapsamasının zorunluluk olduğunu vurguladı. 
     Vali Toprak, bir taraftan belediyenin bu hizmetleri iyi bir şekilde planlaması, diğer taraftan karayolları, demiryolları, havayolları ve emniyet gibi kurum kuruluşların ortak katkısı ile şehrin ulaşım sorunlarının giderilebileceğini söyledi. 
     Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan çevre yollarının şehir iç yolları ile bağlantılarının son derece önemli olduğunu anlatan Vali Toprak, bu yıl tamamlanan Seyrantepe-Diclekent kavşaklarına ilave olarak 11 tane daha köprülü kavşağın yapılacağını bildirdi. 
     Vali Toprak, bu çalışmalarda hafif raylı sistemin geçebileceği köprü ve kavşak genişliklerinin dikkate alınması için proje revizyonlarının, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce ivedilikle yapılacağını belirterek, ''Gecikmeye mahal vermeyecek, çalışma takvimini ve hedefi ötelemeyecek şekilde projeleri bir an önce tamamlamalıyız'' dedi. 
     Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de sarf edilen her kuruşun doğru noktalara harcanması gerektiğini ifade ederek, ''Bu plan çerçevesinde bizim üzerimize düşen ne varsa büyük memnuniyetle katkı sunacağız. Beraber çalışalım ve katkı sunalım, böylece çalışmaları geciktirmeyelim. Sayın ulaştırma bakanımıza, valimize ve bugüne kadar işbirliği içinde çalışan kurumlarımıza teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 
     İlgili kuruluşların katıldığı toplantıda, Diyarbakır'da gerçekleşmesi planlanan hafif raylı sistemin alternatif güzergahları hakkında bilgi verildi. 

 

Editör: Haber Merkezi