Bölge halkında büyük sempatisi olan ünlü İslam Alimi ve Bilim İnsanı Ahmedi Hani'nin ismi verilen 25 bin metrekarelik çok amaçlı park projesinde, yürüyüş alanları ve bisiklet parkuruna kadar birçok aktivite alanı bulunuyor.

Bağlar Belediyesi tarafından inşa edilen en kapsamlı ve çok amaçlı sosyal donatı projelerinden olan Ahmedi Hani Parkı, spordan dinlenme alanlarına kadar birçok özelliği ile vatandaşların ihtiyacına cevap veriyor.

Sentetik futbol sahası ve basketbol tesisinin yanı sıra yürüyüş ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları ile gençlere, çocuklara ve ailelere hitap ediyor.

17. yüzyılda yaşamış olan İslam alimi, ilim ve bilim insanı Ahmed-i Hani'nin adının verildiği çok amaçlı parkın belediyenin imkanlarıyla Bağlar'a kazandırılan en büyük park ve yeşil alan projesi olduğunu ifade eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Vatandaşlarımız huzur içerisinde hem dinleniyor hem de sağlıklı yaşam için spor yapabiliyor. Son üç yılda Bağlar'ın oksijen ve dinlenme alanlarına çok ciddi katkılar sağlayarak büyük bir değişime imza atan projeleri kazandırdık. Bağlar, hak ettiği değişimi yaşamaya devam edecek" dedi.

Ahmedi Hani'nin yanı sıra ünlü İslam devlet adamı Selahaddin Eyyubi, "Şark Bülbülü " lakaplı Diyarbakırlı sanatçı Celal Güzelses, islam bilgini ve bilim insanı El Cezeri, Diyarbakırlı şair Ahmed Arif ile ilk Zazaca mevlidin yazarı Ahmedi Hasi'nin anısına yapılan park ve sosyal donatı projelerinin tabelaları asıldı.

Editör: Haber Merkezi