Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi 3'üncü Sanayi arkasında Ali Yarar isimli şahsa ait konuta, tapusuz olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

Söz konusu evin yıkımına ilişkin sonuçlanan mahkeme kararında, şubat ayına kadar yıkımın ertelendiğini belirten konut sahibi Yarar, alanda yapılan ölçüm çalışmalarının tek taraflı yapıldığını, oluşan zararın karşılanmadığını söyledi.

Yapılan yıkım faaliyetinin daha önce verilen mahkeme kararı doğrultusunda olmadığını dile getiren Yarar, duruma tepki göstererek mağdur edildiğini belirtti.

Yaklaşık 40 yıldır burada ikamet ettiklerini belirten Yarar, "Buraya imar girmeden inşamızı oluşturmuş, ev yapmıştık. Burayı hazineye, daha sonradan da başka kuruma devretmişler. Buna ilişkin mahkeme süreci başlayıp devam etti. Son olarak 30 Kasım'da şubat ayına kadar yıkılmaması yönünde karar verildi. Söz konusu karara rağmen çevik kuvvetle gelip zor kullanılarak evimizi yıktılar." dedi.

"Tutulan tek taraflı tutanağı kabul etmiyoruz"

Herhangi bir mağduriyetlerinin giderilmediğini ve şu ana kadar zararlarının karşılanmadığını dile getiren Yarar, "Nereye gittiysek kararın valiliğin talimatıyla yapıldığı belirtildi. Bu süreçte yargıya güvenmesek kime güveneceğiz? Hak ve adalet konusunda ilgili yetkililerden beklentimiz var. Vakıf, ne şekilde buraya gelip binlerce dönüm arazinin tapusunu aldı, bilemiyoruz. Hiçbir yetkili tarafından bununla ilgili bir araştırma yapılmadı." ifadelerini kullandı.

Yıkımı gerçekleştirilen alan için daha önce başlatılan imar barışı sürecinde traktörünü satarak 4 dönüm için harç yatırdığını söyleyen Yarar, "Müracaatımı kabul etmediler, iade ettiler, iptal ettiklerini söylediler. Şimdi Kayapınar İlçe Tarım Müdürlüğünden görevliler gelmiş tek taraflı ölçüm yapıyor, tutanak tutuyorlar. Çevik kuvvet bizi onlara yaklaştırmıyor. Tutanakta nelerin yazıldığını bilmiyoruz. Tutulan tek taraflı tutanağı kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Yarar, yetkililerden buradaki zararının karşılanması ve mağduriyetinin giderilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi