Genel Müdür Yardımcısı Atabey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yaklaşık 4 yıl önce doğalgaz altyapı çalışmalarına başladıklarını ve Diyarbakır merkezdeki ilçelerde altyapının yüzde 80'ini tamamladıklarını belirterek, Kayapınar ilçesine 2008 yılında gaz vermeye başladıklarını kaydetti.

Doğalgaz dağıtım faaliyetlerinin EPDK tarafından ihale edildiğini, ihale abone bağlantı bedeli ve birim hizmet amortismanı bedelinin kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapıldığını anlatan Atabey, Diyarbakır'da abone bağlantı bedeli olarak Kdv hariç 180 Dolar alındığını ve Diyarbakır'daki abone sayısının 78 bine ulaştığını söyledi.

Atabey, Şanlıurfa, Van, Malatya, Siirt ve Batman'ın abone bedellerinin de Diyarbakır ile aynı, Elazığ ve Gaziantep'in abone bağlantı bedelinin ise daha az olduğunu belirterek, "Binaların iç tesisatlarının kontrolü sertifikalı firmaların yazılı talebiyle yapılmakta ve gerekli kontrollerden sonra şartnamelere aykırı, can ve mal güvenliği açısından herhangi bir eksiklik yoksa tesisatlara gaz arzı sağlanmaktadır" dedi.

Bu yılın başından itibaren yaklaşık 3 ay boyunca yapılması gereken işlemleri televizyon, yerel gazeteler ve yerel radyolar aracılığıyla bildirmelerine rağmen vatandaşların havalar soğumaya başlamadan gelip işlemlerini sonuçlandırmadıklarını kaydeden Atabey, havaların soğumaya başlamasıyla başvuruların yoğunlaştığını, ancak yoğunluğa rağmen gaz açma işlemini başvurudan sonra 4-5 gün içinde sonuçlandırdıklarını ifade etti.

Atabey, şöyle dedi:

"Özellikle okul tesisatlarının tamamlanmamasından kaynaklanan problemler öne çıkarılarak, şirketimize yönelik ithamlar söz konusu. Can ve mal güvenliğine aykırı olarak hiç bir yere gaz arzı sağlamayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yoğunluğumuza rağmen okulların proje onayları bekletilmemekte, çalışmalar tamamlandıktan sonra firmanın talebi üzerine tesisat kontrol edilerek, eksik yoksa derhal gaz arzı sağlıyoruz. Doğalgaz kullanımı sayesinde hava kirliliğinde ciddi bir azalma oldu. Ayrıca sektör 6 bin kişiye istihdam sağladı. Yaklaşık 300 milyon liralık bir ekonomik hareketliliği de kente kattı."

Editör: Haber Merkezi