28 TEMMUZDA SU TUTMAYA BAŞLAMIŞLAR

Açıklamada, Kuruçay Barajı'nda yürütülen çalışmalara ilişkin görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, barajdaki çalışmaların tamamlanarak, 28 Temmuz'da su tutulmaya başlandığını bildirdi.

50 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAYACAK

Yıldız, sulama amaçlı depolanacak su ile 50 bin 300 dekar tarım alanının sulanmasının sağlanacağını ifade ederek, "Barajımızın temelden yüksekliği 34,75 metre, depolama hacmi ise 41,38 hektometreküptür. Barajda 28 Temmuz günü saat 16.00 itibarıyla dip savak tıkaç betonu dökülerek fiilen su tutmaya başlanmıştır. Barajımızın Diyarbakırlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

KURUÇAY 2014 YILINDA YAPIMI BAŞLADI 7 YILDA ANCAK BİTTİ.

Silvan Projesi kapsamında Silvan Barajı ve 7 depolama barajı (Ambar Barajı, Kuruçay Barajı, Pamukçay Barajı, Başlar Barajı, Bulaklıdere Barajı, Kıbrıs Barajı ve Karacalar Barajı) yer alıyor.

KURUÇAY SİLVAN BARAJA BAĞLI

SİLVAN BARAJI İLE TOPLAMDA 2 MİLYON 350 BİN DÖNÜM ARAZİ SULANACAK

BİSMİLDE 700 BİN DÖNÜM ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Diyarbakır ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda 2 milyon 350 bin dekar alanı sulayacak olan Silvan Projesinin depolama sulamalarından biri olan Kuruçay Barajı toplamda 50 bin 300 dekar tarım alanı sulamaya açılacak.

Silvan Barajı 2010 yılında yapımına başlandı. 2019 Yılında bitmesi hedefleniyordu. Ama 2022 biteceği bildirildi. Her be kadar ismi Silvan barajı olsada en çok BİSMİLLİLER faydalanacak.

Editör: Haber Merkezi