Türkiye'de 2012 yılına buruk giren camiaların başında Diyarbakırspor geldi. 2009 yılında Spor Toto Süper Lig'e çıktıktan sonra 2010'da Bank Asya 1.Lig'e düşen ve 2011'de de Spor Toto 2.Lig'e kadar gerileyip 2011'i bu ligde küme düşme adayı olarak tamamlayan Diyarbakırspor'un 2012'ye de  önemli sorunlarla girdi. Son 3 yılı kabul gibi geçiren Diyarbakırspor'u 2012'de bekleyen en önemli iki sorun ;1.5 yıldan beri devam eden transfer yasağı ve sorunları kökten çözecek bir yönetimin oluşmaması.

'YENİDEN ÇIKIŞ YILI OLSUN'

Camianın en büyük dileği,bugüne kadar bir araya gelmeyen kent yöneticileri, siyasiler ve iş adamlarının Diyarbakır'ın en büyük kanayan yarasına el atmak için çaba içine girmesi. Yeşil-Kırmızılı taraftarlar,”2010 ve 2011 kabus gibi geçti. Tarihimizde yaşamadığımız olumsuzlukları yaşadık. 2012  çıkış ve diriliş yılı olsun istiyoruz. 11 Ocak'taki kongrede her kesimden destek alan bir yönetim oluşursa inanıyoruz ki devamında çok güzel gelişmeler yaşanacak.” dediler.

TEK ÇARE İŞ ADAMLARI LİSTESİ

Bu arada Diyarbakırspor camiası bir yandan 11 Ocak'taki kongreye kilitlenirken, Tokat ve Çorum'da kent yöneticilerinin yeni yönetim ve sorunların çözümü için üstlendiği liderliğin Diyarbakır'daki kent yöneticileri tarafından yapılmaması her zamanki gibi 'Diyarbakır'ın kaderi' olarak yorumlanıyor. Spor adamları,”Bu da bizim şanssızlığımız.Kent yöneticilerimiz her konuda olduğu gibi Diyarbakırspor'da da sorunu çözmeye yönelik liderliği yapmıyorlar. İş adamları 30-40 kişilik liste ile bir araya gelirse ancak bu şekilde çözüm olur.”şeklinde görüş belirtiyor.

Öte yandan transfer yasağının akıbeti konusunda yazı yazılan FİFA'dan cevabın transferin resmi olarak başlayacağı 5 Ocak'a kadar gelmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi