'GEREKSİZ YERE PANİK YAPTIK'

Diyarbakırspor, Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'ta ilk 2 haftada eline geçen galibiyet fırsatlarını değerlendirememenin üzüntüsünü yaşıyor. Bozüyük'te öne geçtikten sonra son dakikalarda mağlup olan önceki gün de Turgutluspor karşısında yenilgiden kurtularak üstün duruma geçmesine rağmen galip gelemeyen Diyarbakırspor'da kaybedilen puanlar tecrübesizliğe bağlandı.

Futbol Şube Sorumlusu Nafiz Bedirhanoğlu, iki maçta da gereksiz yere panik yaptıklarını söyledi.

Turgutluspor karşısında iyi oynadıklarını kaydeden Bedirhanoğlu, takımın ilerleyen haftalarda çok can yakacağını iddia etti.

MÜCADELE SEVİNDİRİYOR

Bedirhanoğlu, ”Genç takım olmanın getirdiği panik ve telaş var. Ama takımın mücadelesinden memnunuz. Geçen sezona göre gözle görülür bir fark var. Bu çocuklara inanıyoruz. Böyle oynamaya devam ettikleri sürece galibiyetler de gelecektir. Sahada her şeylerini vermeye çalışıyorlar. Turgutluspor beraberliğini bir kenara bırakıp bugünden itibaren deplasmandaki Tepecikspor maçına odaklanacağız. “ dedi.

Teknik Direktör Recep Bayık da , galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. Maçın 30. saniyesinde şok bir golle maça mağlup başladıklarını, ancak kısa sürede takımın toparlanarak, 14. dakikada geliştirdiği organize atak sonucunda gole kavuştuğunu anlatan Bayık, takımının sergilediği iyi oyun sayesinde ikinci yarıda attıkları ikinci golle öne geçtiklerini kaydetti.

Bayık, maçın 75. dakikasında rakibin kullandığı bir taç atışında çok basit bir gol yediklerini ve bunun sonucunda maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldıklarını dile getirdi.

'LİSELİ GENÇLER ' ÖRNEĞİ

 Bayık,''Maç süresince çok iyi mücadele ettik. Ne yazık ki duran toplardan çok basit goller yiyoruz. Bu goller bize pahalıya mal oluyor. Çalışmalarda bunlara yoğunlaşıp bundan sonraki maçlarda bu hataları bir daha yapmamak için çaba göstereceğiz. Rakibimiz çok güçlü bir ekipten oluşuyordu. Deneyimli oyuncu Yusuf Şimşek de maçın 70. dakikasında maça dahil oldu. Deyim yerindeyse bizim liseli gençlerimiz üniversiteli ağabeyleri ile mücadele ettiler. Ancak yılmadılar ve daha iyi performans sergilediler. Hırslı ve istekliyiz ancak basit hatalar yapıyoruz. Turgutluspor maçında galibiyeti kaçıran taraftık. Ancak iyi mücadele bizi ilerisi için umutlandırdı. Havanın sıcaklığı ve saha zeminin bozukluğu her iki takım için de büyük handikap oldu. Bunlar olmasaydı seyirci çok daha güzel bir maç izleyecekti. Taraftarın desteği bizi mutlu etti.. Bu destek gençler için büyük moral olacak. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

TEPECİK STARTI BUGÜN

Yeşil-Kırmızılı futbolcular da basit goller yediklerine dikkat çekerek,”Galibiyeti kaçıran taraf olduk. İki haftadır böyle maç kaybediyoruz. Her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Diyarbakırspor'u hak ettiği yere getireceğiz. “ dediler.

Dünü dinlenerek geçiren Yeşil-Kırmızılı takım,Pazar günü İstanbul'un Tepecik ilçesinde oynanacak maçın hazırlıklarına bugün başlayacak. Turgutluspor maçında sakatlanan futbolcuların tedavilerine bugün başlanacak.

Editör: Haber Merkezi