Edemen yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önceki kongrede yönetime geldiklerini ve bu sürede büyük sorunlarla mücadele ettiklerini belirterek, yönetimdeki tüm arkadaşlarıyla büyük özveriyle çaba gösterdiklerini söyledi. Buna rağmen geçmiş yıllardan kalan borçların kulübün önünü tıkadığını ifade eden Edemen, destek göremedikleri için yönetimi bırakma kararı aldıklarını kaydetti.
     Edemen, 28 Temmuz 2012 günü Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede çoğunluk sağlanamadığını hatırlatarak, ''Cumartesi günü aynı yerde yapılacak kongrede bu kez çoğunluk aranmayacak. Destek göremediğimiz için yönetime aday olmayacağız. Çünkü, kentin dinamiklerinin desteği olmadan kulübü sıkıntıdan kurtarmak mümkün değil'' dedi.
     Kulüp Basın Sözcüsü Kenan Aksu da yönetim olarak kongrede aday olmamayı kararlaştırdıklarını ifade ederek, ''Biz artık yokuz. Çünkü hiçbir kesimden destek yok. Desteğin olmadığı ortamda aday olmanın anlamı yok. Bugüne kadar başka talipli de çıkmadı. Bu gidişle yönetim kayyum atamasına kalacak gibi görünüyor'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi