Diyarbakırspor klübü resmi web sitesinden yapılan açıklamada,Denetmen Raporlarının açıklanması sebebiyle kulübün 'haksız fiil ve kusurlarından dolayı derneği ilzam edenlere karşı derneğin hak ve menfaatlerini korumak için yürütülecek adli ve idari işlemlere müdahil olacağını, haksız fiilin ortadan kaldırılması ve verilen zararı tazmin etmeye yönelik hukuki girişimlerde bulunmak için çalışmalarına başlanıldığı belirtildi.

Diyarbakırspor Klübü resmi web sitesinden yapılan açıklamanın tam metni

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğü Denetçileri tarafından kulübümüzün denetimi henüz sonuçlanmıştır. Konu hakkındaki hassasiyetimiz göre geldiğimizden beri ortadadır. Denetim sonucuna ilişkin 4 sayfalık rapor kulübümüzün resmi internet sitesinde 31.10.2011 tarihinde kulübümüz tarafından yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. 

Sözkonusu rapor sonucuna göre, kulübümüzün kurumsallaşmaya ne kadar ihtiyacı olduğu açıkça görülmektedir. Bu raporun bundan sonraki süreçte kulübümüze yol gösterici olacağı da kamuoyunun malumudur.

Raporda belirtildiği üzere kulübümüz 'haksız fiil ve kusurlarından dolayı derneği ilzam edenlere karşı derneğin hak ve menfaatlerini korumak için yürütülecek adli ve idari işlemlere müdahil olacak, haksız fiilin ortadan kaldırılması ve verilen zararı tazmin etmeye yönelik hukuki girişimlerde bulunmak için' çalışmalarına başlamıştır.

Konusu suç olan işlemlere karşı da yetkili makamlar harekete geçecektir. Kulübümüzün tarih önünde şerefiyle varlığını devam ettirebilmesi için bu arınma ve kurumsallaşma sürecine her zamankinden daha fazla katkı sunulması gerekmektedir. Bu vesile ile camianın Diyarbakırspor'u saygı ve sevgi temelinde sahipleneceğine olan inancımızla; kişileri ve kurumları karalamadan bu sürecin işlemesi gerektiği ve hayırlı bir sonuç doğurması herkesin dileğidir.

DİYARBAKIRSPOR KULÜBÜ.

Editör: Haber Merkezi