Kulüp başkanı Nurullah Edemen ve yönetim kurulu üyeleri kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Edemen burada yaptığı konuşmada, 22 Haziran 2011 günü yapılan kongrede Diyarbakırspor kulübünde başlayan onurlu yönetim kurulu görevine 6 ayı aşkın bir süredir devam ettiklerini söyledi.

Yönetimi olmayan, kayyum heyeti tarafından aylarca yönetilen ve yapılan kongrelerde kapanmayla yüz yüze kalan tarihi bir kulübü teslim alarak çalışmalara başladıklarını, Diyarbakırspor'un şu an itibariyle aldıkları günden çok daha iyi standartlara getirdiklerini belirten Edemen, ''Futbolcusu, kulüp çalışanı ve teknik heyetimizin alt yapı dahil maaşları, görev süremiz içinde düzenli olarak yatırılmış ve bu konuda hiç bir sorun yaşanmamıştır'' dedi.

Edemen, esnafa ve çalışılan firmalara ödemelerin düzenli olarak yapıldığını, mevcut futbolcuların maç başı, transfer taksitleri ve galibiyet primleri ödenerek bu konuda hiç bir aksaklığa izin vermediklerini ifade ederek, hafızalarda son yıllarda yaratılan kötü imajı iyi yöne çevirerek, kulübe duyulan güveni artırdıklarını anlattı.   

KENTE İHANET ETMİŞCESİNE YALNIZ KALDIK
Kulübün transfer yasağı için defalarca görüşmeler yaptıklarını, gerekli yerlerden destek istendiğini ancak somut bir gelişme kaydedilmediğini belirten Edemen, şöyle konuştu:

"Yapılan ikili görüşmeler ile bazı sporcularla anlaşılmış ama geri kalan sporcularla anlaşılamayınca transfere engel sorun giderilememiştir. Bu bilinmelidir ki bu ayıp bizim değil, bu takımı bu hale sokan geçmiş yönetimlerindir. Bizler kapanmak üzere olan bir kulübü alarak sanki kente ihanet etmişcesine yalnız kaldık, destek yerine engellerle karşılaştık. Geçmiş dönemlerde bu kulübe çok ciddi kaynaklar aktarılıp ve bu kaynakların nerelere kullanıldığı bile belli olmazken, bugün bitmek üzere olan bu kulübe bir selam bile verilmiyor. Bu söylemimi İçişleri Bakanlığı Dernekler Masasının yaptığı inceleme sonuçlarından çok daha net anlayabilirsiniz. Biz bu sıkıntılarla uğraşırken yine geçmiş zamanlardan kalan sıkıntılardan dolayı FİFA'dan gelen iki yıllık transfer yasağı da eklenmiştir.''

ÜSTLENSİNLER BİZ DE YARDIMCI OLALIM   
Edemen, göreve geldikleri günden bu yana yapılan bütün harcamaların mevcut yönetim tarafından karşılandığını, sezon başında birçok kesim tarafından sahaya 'takım bile çıkarılamaz' denen gençlerden oluşturdukları takımın bütün olumsuzluklara rağmen ilk yarıyı başarılı bir puanlama ile bitirdiğini söyledi.

Yönetimin zaman zaman birilerinden olma mantığıyla hareket eden bazı insanlar tarafından haksız eleştirilere uğradığını ifade eden Edemen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetimin görevi yarıda bırakıp, takımı kaosa itmesi istenmiştir. Bu zihniyetler hala bu tarihi kulübün kapatılıp yerine başka bir kulübün yaratılmasını istemektedir. Buradaki niyet kamuoyu tarafından sorgulanmalı ve bu tür zihniyetlere ortam yaratılmamalıdır. Bu onurlu görevi aldığımız ilk günden bugüne kadar defalarca dile getirdiğimiz ve bazı art niyetli insanların anlamakta güçlük çektiği, sözümüzün arkasında olduğumuzu göstermek adına Diyarbakırspor Kulübü'nün önünü açmak ve yarınlara daha sağlam adımlarla gitmesini sağlamak, gelecek olan yönetime transfer engelini kaldırması ve transfer yapabilmesi adına devre arası tatilinin başlaması ve ikinci transfer döneminin açılmasına yakın bir sürede yönetim kurulu olarak kongre kararı almış bulunmaktayız. Bu karar öncesinde 22 Haziran'daki kongrede söylediklerimizin arkasında durduğumuzu amacımızın kulübümüzün kapanmasını engellemek olduğunu, bizden daha iyi yapacağını iddia eden kişi ve kişilere bu görevi vermeye hazır olduğumuzu, Diyarbakırspor kulübünü bizden daha iyi yönetecek ve yaşanan transfer yasağını çözecek oluşumların önünü açtığımızı belirtiyoruz. Bu işin konuşmakla olmayacağını, seçilip bu ateşin içinde olmakla yapılabileceğinin bilinmesi gerekir. Şimdi konuşmanın değil görev almanın zamanı geldi. İşte bu kişilere fırsat. Buyursunlar bu görevi üstlensinler biz de yardımcı olalım. İyi niyetli tüm oluşumlara dün olduğu gibi, bugün ve yarın da her türlü desteği vereceğimizi belirtiyoruz. Yeni oluşacak yönetim kuruluna şimdiden başarılar dileriz.''

Editör: Haber Merkezi