Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Diyarbakırspor'un kaptanı Ali Yıldırım, ''Yönetime talip olmak isteyenlerin sezona kısa bir süre kalmasına rağmen somut adım atmamaları beni ve futbolcu arkadaşlarımı kaygılandırıyor'' dedi. 
     Yıldırım, diğer futbolcuların da katılımıyla kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında Diyarbakırspor yönetiminin aldığı istifa kararını değerlendirdi. 
     Kaptan Ali Yıldırım, Diyarbakırspor kulübünün zor günler geçirdiğini, kendilerinin de sürecin mağdurları olduğunu söyledi. 
     Nurullah Edemen başkanlığındaki yönetim kurulunun daha önce kulübün önünü açmak için kongre kararı aldığını, üst üste yapılan iki kongrede yönetime talip çıkmadığı için kanuni olarak görevi devam ettirmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Yıldırım, ''Tam yeni sezonla ilgili çalışmalara başlandığı anda iş adamı Şahap Akçadağ'dan kulübe talip olduğu yönünde açıklamalar geldi. Bu açıklamalar üzerine başkanımız Edemen ve yöneticilerimiz, Akçadağ'ın önünü açmak için hem görevlerinden istifa ettiler hem de geçen sezondan kalan tüm alacaklarını hibe ettiklerini açıkladılar. Yönetime talip olmak isteyenlerin sezona kısa bir süre kalmasına rağmen somut adım atmamaları beni ve futbolcu arkadaşlarımı kaygılandırıyor'' dedi. 
     
     -''Gidişat Diyarbakırspor için çok büyük sorunlara neden olacak''- 
     
     Yıldırım, Diyarbakırspor'daki gidişata çok üzüldüklerini, futbolcuların yanlarında olduklarını göstermek için açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: 
     ''Gidişat Diyarbakırspor için çok büyük sorunlara neden olacak. Elazığlı olmama rağmen Diyarbakırspor'da büyüdüm. Bu nedenle futbolcu olarak herkesten çok Diyarbakırspor'u düşünüyorum. Diyarbakırspor ile resmi bir bağım kalmadı, sözleşmem bitti. Anlaştığım bir kulüp var ancak Diyarbakırspor'un bu gidişatına gönlüm elvermediği ve futbolcu arkadaşlarımın yanında olduğumu göstermek için buradayım. İşini doğru yapan biz futbolcuları maddi ve manevi olarak mağdur etmeyen, kulüp çalışanlarımıza düzenli ödeme yapan bir yönetim varken, yaptığı açıklamalarla mevcut yönetimi istifa etmeye zorlayan Şahap Akçadağ'ın aldığı kararın arkasında durarak Diyarbakırspor'a karşı sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz. Yoksa bu işin vebali çok ağır olacaktır.'' 

Editör: Haber Merkezi