Borçlarından dolayı bu yıl transfer yapamayan Güneydoğu ekibine müjdeli haber geldi. Şubat 2011 tarihinde Vali Mustafa Toprak'ın çağrısı üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde kulüpte yaklaşık 3 ay süren denetlemeler meyvesini vermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde basında açıklanan raporun öngürüsünde, kulüpte bir çok usülsüzlükten bahsedilmişti. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen müfettişlerin hazırladığı asıl raporun Valilikte olduğu ve 30 sayfadan oluşan bu rapora göre, Diyarbakırspor Kulübü üzerine temlik koyan bazı eski yönetici ve başkanların alacaklarına ihtiyati tedbir konularak, temliği kaldırılacağı iddia ediliyor.

Balıkesirspor maçı sonrası bu konuyla ilgili görüşleri sorulan Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, bu konuyla alakalı kendisine de bir takım bilgilerin ulaştığığı kaydederek şunları ifade etti: "Soruşturma neticesinde bazı kulüp alacaklıları için ihtiyati tedbir geleceğini bende bazı emin kaynaklardan öğrendim. Ama bu konuyla alakalı raporlar tam olarak açıklanmadan net bir şey söyleyemiyoruz. Umuyorum ki bir çok karar Kulübümüzün geleceği açısından bizim önümüzü açar, burada sadece Diyarbakırspor'un menfaatini düşünerek bunları ifade ediyorum" dedi.

Kaynak:Diyarinsesi.org / Özel haber (CG)

Editör: Haber Merkezi