Kurulduğu 1968 yılından beri bir çok başarılara imza atarak, defalarca Süper Lig'de mücadele eden ve son olarak üst üste küme deşerek 3'ncü Lig'de yeralan Diyarbakırspor'da Nurullah Edemen ve yönetim kurulunun istifa etmesiyle birlikte başlayan belirsizlik devam ediyor.

Diyarbakırspor'a kimsenin sahip çıkmamasına tepki göstermek amacıyla bugün Ofis Ekinciler Caddesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik bir taraftar grubu, valilik, belediye başkanları ve işadamlarına tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Diyarbakırspor Dernekler Birliği Başkanı Ramazan Tugay, yaklaşık 2 milyon nüfusu bulunan Diyarbakır'a ait 44 yıllık mazisi bulunan Diyarbakırspor'un kaderine terk edildiğini belirterek, "Şahıslara olan borcundan dolayı kimse Diyarbakırspor'u sahiplenmek istemiyor. Komşu kentimiz Elazığspor'un 30 milyon borcu var. Elazığ'da valilik, belediye ve işadamları aynı çatı altında ortak paydayı bularak Elazığspor'u layık olduğu yere elbirliğiyle getirdi. Biz ise 20 milyon borcu olan Diyarbakırspor'u yok etmek için çabalıyoruz. Her yıl valilikçe ve belediyelerce düzenlenen etkinliklerde o ili tanıtmak adına milyonlar harcanıyor. Oysa ki, o ili en iyi şekilde tanıtan o ilin takımıdır. Ama ne yazık ki, valilik ve yerel yönetimler bu olaya duyarsız kaldı. Biz de bundan böyle ne valilik, nede belediyelere ve nede seçilmişlere Diyarbakırsporumuz'a sahip çıkın demiyoruz. Çünkü bu duruma sizler düşürdünüz" dedi.

Diyarbakırspor'un yıllarca bazı yöneticiler tarafından basamak olarak kullanıldığına dikkat çeken Tugay, "Diyarbakırspor'da görev yapan yöneticiler de maalesef Diyarbakırspor için kalıcı gelir sağlamak adına hiçbir şey yapmadınız ve Diyarbakırspor'u kaderine terk ettiniz. Özellikle de iş adamlarına sesleniyoruz; Her platformda 'Diyarbakırspor'u çok seviyoruz, bu durumda olması bizi çok üzüyor' diyorsunuz. Şimdi biz de sizlere soruyoruz, hani sizin sevginiz? Eğer bu takımı gerçekten seviyorsanız gelin alacağınızı hibe edin. Biz de bu sevginizde samimi olduğunuza inanalım" diye çağrı yaptı.

Haberler.com

Editör: Haber Merkezi