Lige kötü başlayarak 3 maçta 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Diyarbakırspor, şeytanın bacağını Güneydoğu Derbisi'nde kırmak isterken, son yıllardaki düşüşten etkilenerek tribünleri terk eden taraftarlardan destek istendi. Sakat ve cezalı futbolcunun olmadığı Yeşil-Kırmızılı takım,Pazar gününe hırslı bir şekilde hazırlanırken,teknik heyet ve futbolcular galibiyete inanıyor. Yeşil-Kırmızılılar,”Boş tribünler 2 milyonluk kente yakışmıyor. Bir tek Diyarbakırspor var, ona da sahip çıkmak lazım. Bizler bu çınarı yaşatmaya çalışırken, taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. İlk 3 haftada hak etmediğimiz puan kayıpları yaşadık. Ama moralimizi bozmuyoruz. Daha çok hırslandık. Şanlıurfaspor'un şampiyonluğu hedeflemesi, tecrübeli oyunculardan kurulu olması bizi korkutmuyor. Taraftarın itici  desteği olursa Pazar günü zafer bizim olacaktır. Yeter ki halkımız bizi bu uğurda yalnız bırakmasın ” dediler.

HATA YAPANLARA DESTEK

Diyarbakırspor, Atatürk Stadı'nda yaptığı idmanla hazırlıklarını sürdürdü. Bugün Atatürk Stadı'nda son provasını yapacak olan Yeşil-Kırmızılı takımda teknik heyet, önceki maçlarda yapılan hataların tekrar edilmemesi konusunda futbolcuları uyarırken, puan kayıplarına neden olan bireysel hataları yapan futbolculara da sahip çıkıldı. Yeşil-Kırmızılılar,”Futbol hata oyunudur. Herkes hata yapar. Kimseye fatura çıkaramayız. Bir mevkidekiler hata yaptıysa diğerleri telafi edecek. Tüm arkadaşlarımız iyi niyetle mücadele ediyor. Kötü giden tek şey sonuçlardır.  İyi sonuçlar alacağımız zaman da yakındır.  Şanlıurfaspor maçı çıkışın başlangıcı olacak. “ şeklinde görüş belirttiler.

ŞANLIURFA'DAN AKIN VAR

Bu arada yönetim bilet fiyatlarını maraton 5 ve kapalı tribün için 10 TL olarak açıkladı. Kale arkası tribünlerin açılmayacağı ifade edilirken, misafir takım tribünü ide Şanlıurfaspor taraftarlarına ayrılacak.

Şanlıurfaspor taraftarları, şampiyonluğa oynayan ve 3 maçta 7 puan toplayan takımlarına destek olmak için çıkarma yapacak. Şanlıurfa'daki derneklerin maç günü otobüs seferleriyle taraftar getireceği kaydedildi. Şanlıurfaspor taraftarları, internetteki paylaşım sitelerinde bu konuda yayınlar yapıyor.

Editör: Haber Merkezi