Taraftarlara da gıda ve giyim yardımı çağrısı yapıldı. Camia ise Altay maçı hasılatının depremzedelere bağışlanmasını istiyor.


"VANSPOR'A DESTEK LAZIM"
Diyarbakırspor, Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde zarar gören vatandaşlara moral vermek için harekete geçti.
Yeşil-Kırmızılı kulüp, Pazar günü kendi sahasında oynayacağı Altay maçından sonra gelecek hafta içinde Van'a gitmeyi kararlaştırdı. Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, bu ziyaretle hem depremzedelere hem de Belediye Vanspor'a moral vermeyi amaçladıklarını söyledi. Edemen,"Ben dahil bir çok yönetici arkadaşımız içinde yer aldığı sivil toplum örgütleri vasıtasıyla depremzedeler için yapılan yardım kampanyalarına destek olduk. Şu an için belirlediğimiz kesin bir gün yok. Ama gelecek hafta içinde olmak kaydıyla
takım halinde Van'a giderek oradaki halkımıza moral vermek ve Belediye Vanspor'un yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Çünkü onların desteğe çok ihtiyacı var" açıklamasını yaptı.


'ÇORBADA SİZİN DE TUZUNUZ OLSUN'
Diyarbakırspor kulübü, resmi internet sitesi üzerinde 'Çorbada Sizin de Tuzunuz Olsun' sloganıyla yardım kampanyası başlattı.
Taraftarlara yapılan çağrıda gıda ve giyim yardımı yapılması istendi. Açıklamada,"Yaşanan büyük depremdeki kayıplar nedeniyle dışarıda kalmak zorunda olan vatandaşlarımıza Diyarbakırspor Kulübü olarak, 'Çorbada Sizin de Tuzunuz Olsun' sloganıyla yola çıkarak battaniye, mont, kaban, cadir, eldiven vb. yardımlarınızı bekliyoruz. Özellikle bebek gıda ve malzemeleri çok önemlidir. Az, çok demeden elimizden ne geliyorsa hep birlikte olma günüdür bugün. Zor günler geçirdiğimiz bu günlerde, sıkı sıkı sarılmamız
gereken bu acıda tüm kadim dostlarımızın bizlerle aynı hassasiyette olacağından kuşkumuz yok. Hızlı ve acil bir şekilde bizlere yakışanı yapacağımızdan eminiz" denildi.


"HASILAT DEPREMZEDELERE VERİLSİN"
Diyarbakır'daki spor camiası ve spor adamları ise Altay maçı hasılatının Van depreminde zarar gören vatandaşlara bağışlanmasını istiyor.
Diyarbakırspor'un bölge takımlarına ağabey konumunda olduğunu belirten spor camiasının önde gelen isimleri, "Diyarbakırspor uzun yıllar önce kamplarını Tatvan ve Van'da yapar,bölge takımlarıyla her zaman özel maçlar oynardı ve onların açılışlarına giderdi. Bu durum Diyarbakırspor'u bölge takımı haline getirdi, bölge halkının sempatisini kazanmasına neden oldu. Takımın yardım kampanyası başlatması ve Van'a gidecek olması güzel bir davranış. Ancak buna Altay maçı hasılatı eklenirse daha anlamlı olur. Hem maça olan ilgi artar,hem de Diyarbakırspor bir nebze de olsa depremzedelere katkıda bulunmuş olur" şeklinde görüş belirttiler.

Editör: Haber Merkezi