Son günlerde dondurucu soğukların yaşandığı Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde akıl almaz bir olay yaşandı. Diyarbakır’da Doğalgazı elinde bulunduran şirket olan Diyargaz Bismil’de birçok abonenin sayacını ‘kaçak kullanım’ bahanesiyle söktü. Kaçak kullanımın kesinlikle söz konusu olmadığını ve sayaçlarının kendilerine haber dahi verilmeden sökülerek götürüldüğünü belirten vatandaşlar duruma isyan etti. Kışın en soğuk ve dondurucu günlerinde doğalgaz dışında başka ısınma alternatiflerinin olmadığını belirten vatandaşlar bu haksızlığa bir an önce son verilmesini istedi.

Bismil İlçesi Sanayi Mahallesi’nde oturan vatandaşlardan Ali Gündüz; evindeki doğalgaz sayacının kaçak iddiasıyla hiç haber verilmeden söküldüğünü iddia ederek Diyargaz’dan şikayetçi olacağını ve suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

photo-2022-01-20-13-54-54.jpg

Bu kışın en soğuk günlerinde evde çocuklarıyla birlikte mağdur olduğunu belirten Gündüz:

Bizlere herhangi bir uyarı veya tebligat yapmadan kaçak kullanıldığı iddiasıyla sayacımız sökülüp götürülmüş.

Kaçak ile ilgili yakından uzaktan hiçbir ilgimiz yok.

Böyle iddialarda bize öncesinde haber verilerek gereken işlemi yapılır üzerimize ne düşerse yapar sonra yeniden yenisi takılır. Fakat bizi böyle mağdur duruma düşürecek işlem kabul edilemez.

Varsa bir iddia biz de mahkemede herhangi bir kaçak olmadığını ispat edebiliriz. Şu an evde soğuktan donuyoruz. Bu haksızlıktan dolayı resmi makamlara suç duyurusunda bulunacağım. ” dedi.

Fatih Mahallesi 503. Sokak’ta ikamet ettiğini belirten vatandaş M.A doğalgaz sayacının kaçak kullanım bahanesiyle kendisine haber dahi verilmeden apar topar sökülüp götürüldüğünü iddia etti. 5 gündür mağdur edildiğini belirten M.A; “Kaçak kullandığım iddiasıyla Benim doğalgaz saatimi evde ben olmadan gelip söküp almışlar halbuki kaçakla yakından uzaktan alakam yok. Ben evde yokken eşimle konuşarak beni beklemeden saati çalar gibi apar topar alıp gittiler şuanda doğalgaz kesilmiş vaziyette soğukta kalmış bulunmaktayız” Dedi.

Kendisine yeni bir sayaç da verilmediğini belirten M.A; “5 gündür mağduruz, evde 70 yaşında babam var, 8 aylık bebeğimiz var, biri 9 biri de 6 yaşında toplam 3 çocuğumuz var evde ve bu soğukta kalakaldık böylece” İfadelerini kullandı. Vatandaş M.A konuyla ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na ve CİMER’e şikayette bulunduğunu aktardı.

Vatandaşlardan Bülent Sun da kendisine haber verilmeden sayacının sökülüp götürüldüğünü iddia etti

c9c86969-455b-4837-8b59-b67976cae565.jpg

Bismil İlçesinde Altıok Mahallesi Jiyan-2 apartmanında oturan Bülent Sun adlı vatandaş, evindeki doğalgaz sayacının kaçak iddiasıyla hiç haber verilmeden söküldüğünü iddia ederek dağıtıcı firma olan Diyargaz’dan şikâyetçi olacağını belirtti.

Kışın en soğuk günlerinde evde çocuklarıyla birlikte mağdur olduğunu belirten Sun, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizlere herhangi bir uyarı veya tebligat yapılmamadan kaçak kullanıldığımız iddiasıyla sayacımız sökülüp götürülmüş. Biz Bismil'in merkezi bir mahallesinde oturuyoruz, sayacımız da zaten dışarıda, her tarafta kamera var. Kaçak ile ilgili yakından uzaktan ilgimiz yok. Böyle iddialarda bize haber verilerek söküm işlemi yapılır getirilir yenisi takılır. Varsa bir iddia biz de mahkemede herhangi bir kaçak olmadığını ispat edebiliriz. Şu an evde soğuktan donuyoruz. Bu haksızlıktan dolayı resmi makamlara suç duyurusunda bulunacağım. "

432d5305-5887-412a-aa91-99f2e4c3a2b9-001.jpg

Editör: Haber Merkezi