Gün geçtikçe artan elektromanyetik kirlilik, vücutta negatif nötronların birikmesine yol açarken; bu durum bel, sırt, omuz ağrısı gibi birçok sağlık problemine neden olabiliyor. Ağrı ile mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda son zamanlarda öne çıkan “Yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisi”, vücudun zararlı etkenlerden arınmasına ve ağrılı bölgelerin kısa sürede iyileşmesine olanak sağlıyor. Memorial Wellness Manuel Tıp Bölümü'nden Dr. Metin Mutlu, yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisi hakkında bilgi verdi.

Televizyon ve cep telefonlarının zararlı etkilerine dikkat!

Gün içerisinde kullanılan televizyon, cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik cihazların, elektromanyetik kirlenmeyi arttırarak insan sağlığını tehdit ettiğine dikkati çeken Dr. Mutlu, bu duruma şehir hayatının getirdiği doğa ve topraktan uzaklaşma gibi olumsuzluklar da eklenince negatif nötronların günden güne vücutta biriktiğini belirtti. Dr. Mutlu, tüm bu olumsuzlukların zamanla bel, sırt, omuz gibi bölge eklemlerinde inatçı ağrılara neden olarak yaşam kalitesini düşürdüğünü söyledi.

Dokular iyileşiyor ve yenileniyor

Yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisinin ağrı hissedilen bel, sırt, omuz gibi vücudun her bölgesine ve MR'a girebilen herkese güvenilir bir şekilde uygulanabildiğini ifade eden Mutlu, “Tedavi ile uygulanan bölgede arınma sağlanmaktadır. Bu arınma, bölgedeki hücre zarı fonksiyonları ve kan dolaşımını düzenlemektedir. Ağrı, spazm durumlarında ve dokularda iyileşmesi sağlanır, ödem oluşumu engellenir. Verilen akım ile kemik, kıkırdak, kas hücreleri üzerinde de olumlu bir uyarım gerçekleşir. Bu tedavi, solunum hacminin artmasına ve sindirim sisteminin düzenlenmesine de etki eder.” dedi.

Temassız iyileşme ve zindelik sağlanıyor

Dr. Mutlu, “Eklemler arasındaki bağların bağlantı noktalarına ligaman adı verilmektedir. Yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisinde verilen akım, ligamanlara kadar ulaşmakta ve kemikleri tutan oynak ligaman bağları yukarı doğru çekmektedir. Kişi bu akımı ilk 30 saniye sanki küçük darbeler alıyormuş gibi hisseder; ancak herhangi bir temas yoktur. Akım dalgaları eklemleri izometrik olarak çalıştırmaktadır. Uygulanan yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisi, en derin alanlara etki eden ve hastada hiçbir yan etki oluşturmayan bir tedavidir. Girişimsel bir uygulama değildir, manyetik alan etkileşimine dayanan fiziksel bir tedavi metodudur.” diye konuştu.

Hamilelik sonrası oluşan bel ağrılarında etkili

Boyun, sırt, bel ağrılarının özellikle belli bir yaştan sonra herkesin şikayet ettiği bir durum olduğunu söyleyen Mutlu, özellikle hamilelik sonrasında bel ağrılarının kronikleşebileceğini vurguladı.

Dr. Mutlu,  şöyle konuştu: “Yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisi doğum sonrası kronikleşen bel ağrıları için de etkili bir yöntemdir. Haftada 2 gün, 8-10 dakika uygulanacak bir terapi ile ağrılardan kurtulmak mümkündür. Sadece ağrı olan bölgeler için değil istenirse kas ve ligaman bağları kuvvetlendirmek amacı ile de uygulanabilir. Kan akışını hızlandırma, dokularını güçlendirmek amacı ile spor ve masaj gibi rutin olarak uygulanabilir.” (

Editör: Haber Merkezi