07 Haziran 2015 tarihinde yapılan Genel seçimlerde AK Partiden Diyarbakır aday adayı ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde ise Diyarbakır’dan AK Parti 10. sıra milletvekili adayı olan Sağlık Bakanlığının başarılı bürokratı Dr. Aziz Alper Biten Ankara 2. Bölge Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığına atandı. Sağlık Bakanlığı’ndaki görevi süresince birçok başarılı hizmete imza atan Dr. Aziz Alper Biten, yeni görevinde de başarılı olmak için her türlü çabayı sarf edeceğini belirtti. 

DR. AZİZ ALPER BİTEN KİMDİR?
1982 yılında Diyarbakır Bismil İlçesinde doğan Dr. Aziz Alper Biten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuş, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.
Sağlık Bakanlığının personel istihdamı, planlaması ve atamalarına ilişkin yenilikçi projelere imza atmış, Dünya Sağlık Örgütüyle proje çalışmalarında bulunmuştur.
Milli Gençlik Vakfı, Cihannüma Derneği, Sağlık-Der (Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği) gibi sivil toplum kuruluşlarında temsilcilik, üyelik, danışmanlık görevlerinde bulunmuştur.
Ülkemizdeki Tıp fakültelerinde yayımlanan “Paramedikal Tıp Dergisi” nin fakülte temsilciliğini yapmış, çeşitli dergilerde yazıları ve şiirleri yayınlanmıştır.
“Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı” basılı yayınına katkıda bulunmuş, “Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu” basılı yayınında denetleyici olarak görev almıştır.

Dr. Aziz Alper BİTEN sırasıyla;
*Sorumlu hekimlik,
*Sağlık Grup Başkanlığı,
*T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Koordinatörlük, 
*Bakan Yardımcılığı Danışmanlığı,
Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı gibi idari görevlerde hizmet odaklı çalışmıştır. İleri seviye İngilizce, orta seviye Arapça bilmektedir.

Editör: Haber Merkezi