Gaziantep polisi, şehir girişinde bir araçta yaptığı kontrolde, Diyarbakır'dan Antalya'ya götürülmek üzere olan 112 kilogram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan birinin Ağrı'da asker olduğu ve hava değişimi izninde olduğu öğrenildi. Zanlılar, ifadelerinde, durumlarının iyi olmadığını öne sürerek böyle bir işe giriştiklerini belirtti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Şanlıurfa Karayolu'nun girişinde, şüpheli 2 aracı durdurdu. Araçlardan birinin öncü olduğunu tespit eden polisler, arkadan gelen aracın içerisinde, Diyarbakır'dan Antalya'ya götürülmek üzere olan 94 kilogram kubar ve 18 kilogram da toz olmak üzere toplam 112 kilogram esrar ele geçirildi. Kiralık olduğu belirlenen araçlara el konulurken, yakalanan Murat Ş. (33), Hakkı V. (27) ve Mazlum V. (20) isimli şahıslar, emniyete götürüldü. Asker olduğu öğrenilen ve hava değişimi için izne çıktığı öğrenilen Mazlum V. askeri birimlere teslim edilirken, Murat Ş. ve Hakkı V. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, uyuşturucu sevkiyatı yapan şahısların, ifadelerinde, durumlarının iyi olmadığı gerekçesiyle böyle bir işe kalkıştıkları öğrenildi. Ayrıca, şahısların, çeşitli suçlardan dolayı çok sayıda suç kaydının bulunduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi